2. Kuzey Kıbrıs Acil Tıp Günleri 28 Şubat 2015 Lefkoşa, genel bir değerlendirme.

2.03.2015

Değerli Acil Tıp Camiası,
2. Kuzey Kıbrıs Acil Tıp Günleri, 28 Şubat 2015 tarihinde Yakın Doğu Üniversitesi Kampüsü Atatürk KKM / Lefkoşa'da 400'ün üzerinde katılım ile gerçekleşti. Sempozyuma TC Lefkoşa Büyükelçiliği Yardım Heyeti Başkanlığı, Yakın Doğu Üniversitesi,  Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, ATUDER ve Par-Der destek verdi. 
Sempozyum 'acil serviste kritik hasta bakımında ekip anlayışı' teması ile hastane öncesi ve acil servisin bütünleşmesini amaçladı. Acil sağlık hizmetlerini sağlayan profesyonelleri bir araya getirerek, kritik hasta etrafında ekip anlayışı ile hasta yönetiminin sağlanması yönünde bir adım atıldı. Türkiye ve KKTC'den katılan akademisyenler güncel sunumları ile katılımcılara yeni bilgiler sundular.
Hem KKTC hem Türkiye'den katılımcılar gelecek organizasyonlar için işbirliği yapan kurumlara güç verdiler ve yanı sıra sempozyuma sahip çıktıklarını gösterdiler. Sempozyum sırasında 3. Kuzey Kıbrıs Acil Tıp Günlerinin hangi konu üzerine gerçekleşmesini istedikleri katılımcılara soruldu.  Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Şenol Bektaş ve ATUDER Başkanı Prof. Dr. Başar Cander  sempozyuma desteklerinin süreceğini belirttiler.
Sempozyum sunumlarına ve fotoğraflarına aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilir.
 
 
 
 
 
 
YAZARLAR


AYIN MAKALESİ