2. Triyaj Eğitici Eğitimi Programı Marmaris'te başladı.

7.05.2015

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı (ASHDB)’nın işbirliği ile düzenlenen 2. Triyaj Eğitici Eğitimi Programı 05 Mayıs 2015 tarihinde Marmaris Grand Yazıcı Mares Hotel’de başladı. Öncülüğünü ASH Daire Başkanı Dr. Muhammed Bayram’ın, Koordinatörlüğünü ise ATUDER üyesi ve NEÜ Meram Tıp Fakültesi Acil Tıp AD Öğr. Üy. Doç Dr. Sedat KOÇAK’ın yaptığı programa, Ocak ayında yapılan birinci programa katılan Acil Tıp Uzmanları (ATU) yanı sıra 300 Acil Tıp Uzmanı (ATU) daha katılmaktadır. Programın ilk iki günü, daha önce eğitici eğitimi almış ATU ile, önceki programın değerlendirmesi, o günden bu yana kurumlarında yaptıkları eğitim faaliyetleri, karşılaştıkları güçlükler ve ileriye dönük görüş ve önerileri tartışıldı. 07-09 Mayıs’ta ise yeni katılımcılara eğitim verilecek ve program 10 Mayıs’ta sona erecek. Eğitimcileri derneğimiz üyesi güzide öğretim üyelerinden oluşan program ile, Türkiye’deki tüm Kamu Hastanelerinde görev alacak triyaj görevlilerinin eğitilmesi için gerekli eğitici ihtiyacının giderilmesi, tüm kamu hastanelerinde standart bir triyaj uygulamasının yerleştirilmesi ve triyaj konusunda bir bilinç oluşturulması hedeflenmektedir. Programla ilgili detaylı bilgiler ilerleyen günlerde sizlerle paylaşılacaktır.