2.Triyaj Eğitici Eğitimi Programı Başarı İle Tamamlandı

13.05.2015

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) ve Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı (ASHDB)’nın işbirliği ile düzenlenen 2. Triyaj Eğitici Eğitimi Programı 04-10 Mayıs 2015 tarihlerinde Marmaris Grand Yazıcı Mares Hotel’de gerçekleştirildi.

Programın ilk bölümü 5-6 Mayıs tarihlerinde yapıldı. Ocak ayında yapılan ilk programa katılan yaklaşık 80 acil tıp uzmanı ile önceki program değerlendirildi ve bugüne kadar kendi kurumlarında yaptıkları eğitim faaliyetleri ve sonuçları tartışıldı. Türkiye’nin farklı bölgelerinden 25 arkadaşımızın sunumları ile renk kattığı programda, tüm katılımcılar hem Türkiye’deki hastanelerin ve acil servislerin genel durumu hakkında bilgi sahibi oldular, hem de triyaj uygulamasının başarılı bir biçimde yürütülebilmesi için mevcut şartlarda yapılması gerekenleri enine boyuna tartışma fırsatı buldular. Ayrıca acil tıp uzmanı arkadaşlarımız taleplerini, birinci elden TKHK ASHD Başkanı Dr. Muhammed Bayram’a iletme fırsatını da elde etmiş oldular. Toplantı sonunda arkadaşlarımızdan alınan geri bildirimler doğrultusunda, “Yataklı Sağlık Tesislerinde Acil Servis Hizmetlerinin Uygulama Usul Ve Esasları Hakkında Tebliğ’in triyajla ilgili hükümlerinde ekleme ve değişiklik teklifi yapılması konusunda bir çalışma yapılması kararlaştırıldı.

Programın ikinci kısmı ise 7-9 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi. Türkiye’nin hemen tüm bölgelerini kapsayacak şekilde, 350’ye yakın öğretim üyesi, acil tıp uzmanı ve pratisyen hekim arkadaşımızın iştiraki ile 2. Triyaj Eğitici Eğitimi gerçekleştirildi. Katılımcıların oldukça yoğun ilgi gösterdiği programa, Prof. Dr. Mustafa SERİNKEN, Prof. Dr. Bülent ERDUR, Prof. Dr. Tevfik ÖZLÜ, Doç. Dr. Behçet AL, Doç. Dr. Tarık OCAK, Doç. Dr. Hakan OĞUZTÜRK, Doç. Dr. Yunsur ÇEVİK, Doç. Dr. İsa KILIÇASLAN, Doç. Dr. Yavuz KATIRCI, Doç. Dr. Sedat KOÇAK, Yrd. Doç. Dr. Kenan TAŞTAN, Yrd. Doç. Dr. Atakan YILMAZ ve Dr. İsmail KAYA eğitmen olarak katkıda bulundular. Program sonunda ASH Daire Başkanı Dr. Muhammed Bayram tarafından hocalarımıza teşekkür belgesi takdim edildi. Dr. Muhammed Bayram yaptığı konuşmada, tüm dünyada uzun yıllardır uygulanmakta olan triyaj uygulamasının artık Türkiye’de de bir zorunluluk haline geldiğini, ancak bunu başarmanın kolay olmadığının farkında olduklarını, ilk etapta hem sağlık çalışanlarında hem de halkımızda bir triyaj bilincini oluşturmayı hedeflediklerini, bu hususta acil çalışanlarına her türlü desteği vermeye hazır olduklarını, acil çalışanlarının gayreti ve fedakarlığı ile de bunu başaracaklarına inandıklarını ifade etti. Ayrıca profesyonel olarak hazırlanacak kamu spotları ve afişlerle halkın bilinçlendirilmesi için de çalışma içinde olduklarını belirtti. Dr. Bayram katılımcılardan Temmuz ayı sonuna kadar kendi mahallerindeki eğitimleri tamamlamalarını istedi. Ayrıca tüm katılımcılara ve eğitmenlere teşekkürlerini iletti.

Program Koordinatörü Doç. Dr. Sedat KOÇAK da kapanışta yaptığı konuşmada, Dr. Muhammed BAYRAM’ın şahsında KHK ASHDB’na, acil çalışanları ve acil servislerin iyileştirilmesi konusunda gösterdikleri hassasiyet ve destekten ötürü teşekkürlerini iletti. Ayrıca acil sağlık hizmetleri açısından böylesine önemli bir projede yer almaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve ATUDER olarak Acil Sağlık Hizmetlerini ilgilendiren her konuda TKHK ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını vurguladı. Dr. KOÇAK ayrıca programa katkı sağlayan öğretim üyelerine, TKHK ASHDB çalışanlarına, Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcılara ve organizasyon firmasına teşekkürlerini ifade etti. Program sertifika dağıtımı ile sona erdi.

Fotoğraflar için Tıklayınız