45. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu 12 - 13 Aralık 2015 İstanbul Kursun Genel bir değerlendirilmesi

21.12.2015

İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursları, devam zorunluluğu olan, iki günlük hem teorik, hem de maket başı pratik eğitimleri olan ve  kursun sonunda yapılan sınavda, sadece başarılı olanlara sertifika verilen bir programdır.

İleri Kardiyak Yaşam Desteği (İKYD) kursunda, temel yaşam desteği uygulamaları, ritm tanıma, hava yolu uygulamaları, EKG değerlendirme, video laringoskop, otomatik eksternal defibrilatör uygulamaları, senaryolarla uygulamalar yapılmıştır.Bu kursun hedefi; 2015 yeni Resüsitasyon Kılavuz kurallarına uygun olarak başarılı resüsitasyon yönteminin ve yeni bilgilerin paylaşılmasını ve yaşama şansı olan hastalara müdahale ile sağ kalım oranlarını artırmaktır.

45 İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu (İKYD) , 12 - 13  Aralık 2015 tarihinde Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi İstanbul’da yapıldı. 11 kişilik eğitmen grubumuzun yanında, kursun normalde 30 kişi olan kontenjanı aşılarak, 61 kişilik bir kursiyer grubu ve 10 kişilik Eğitici Eğitimi kursiyerleri ile birlikte toplam 71 kişilik bir katılımla gerçekleşti.

13 Aralık 2015 de yani kursun ikinci ve son gününde başarılı olanlara başarı belgeleri törenle verildi.

Kursu ilk üç sırada bitirenler

Birinci   : Uzm. Dr. Mert ÖZEN       Denizli Devlet Hastanesi Acil Servisi

Birinci   : Uzm. Dr. Eda ARŞ           İstanbul Koç Üniversitesi Tıp Fak Acil Servisi

İkinci     : Uzm. Dr. Sema AYTEN    İstanbul Sultanbeyli Devlet Hastanesi Acil Servisi

Üçüncü: Uzm. Dr. Cuma CENGİZ  Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi

Bu kusun yapılmasında emeği geçen, Türk Kardiyoloji Derneği (TKD)’ne, Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Başar CANDER’e kurs koordinatörümüz Doç. Dr. Zeynep ÇAKIR'a, Kurs Direktörümüz Prof. Dr. Bülent ERDUR’'a, Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimliği ile Acil Tıp Kliniğinin değerli uzmanlarına, Rize Ezgi Turizm Organizasyon Firmasına  ile aşağıda isimleri yazılı, değerli  bilgi ve tecrübelerini iki gün boyunca kursiyerlerle ve bizimle paylaşan çok değerli eğitmenlerimize ayrıca teşekkür ederiz.

• Prof. Dr. Mehmet GÜL
  • Doç. Dr. Önder TOMRUK