Derneğimizin düzenlediği, Acilin Öyküsüsü 2016 yarışması ile ilgili istatistiki bilgiler

15.01.2016

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) tarafından ikincisi düzenlenen Acilin Öyküsü-2016 yarışmasına 3 Ocak 2016 tarihi itibarıyla öykü gönderimi tamamlandı. 141’i kadın, 117’si erkek toplam 258 katılımcının öykü gönderdiği yarışmada en küçük katılımcının yaşı 10, en büyük katılımcının yaşı 73 olarak açıklandı. Yurt içinde 51 farklı ilden öykü gönderilen yarışmaya, 52 öyküyle en fazla katılım İstanbul’dan gerçekleşirken, 42 öykü ile ikinci sırada Ankara yer aldı. Yurt dışı katılımada açık olan yarışmaya Almanya’dan 3, Makedonya, Japonya, ABD ve Avusturya’dan 1’er öykü gönderildi. Farklı meslek gruplarından katılımın olduğu yarışmaya 50 öykü ile sağlık çalışanları da yoğun ilgi gösterdi.

03 Ocak 2016 son başvuru tarihinin bitmesiyle birlikte, öyküler ön ve son jüri değerlendirmesine gönderildi, yapılacak değerlendirmenin ardından ilk üç öykü belirlenecek; birinci öykünün yazarına 3.000,00TL(ÜçbinTürkLirası), ikinci öykünün yazarına 2.000,00TL(İkibinTürkLirası),üçüncü öykünün yazarına 1.000,00TL(BinTürkLirası) ödül verilecektir, uygun görülen öyküler de kitaplaştırılacaktır.

Sonuçların resmi duyurusunu, Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER), 12. Ulusal Acil Tıp Kongresi 19 - 22 Mayıs 2016 tarihinde Sueno Deluxe Otel Belek/Antalya'da ilan edecek ve derneğin resmi internet sayfası olan www.atuder.org.tr de duyuracaktır

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu olarak,

Yarışmamıza gösterilen ilgiden ötürü tüm yazarlara, ön ve son değerlendirme jürisine teşekkür ederiz.