Acil Tıp Uzmanı Dr. İsmet ERAYDIN'ın yazıp Yönettiği " Emicem Hospital " 25 Mart'ta vizyona giriyor

9.02.2016

Acil Tıp Uzmanları Derneği Asil Üyelerinden ve Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği Uzman Doktorlarından Dr. İsmet ERAYDIN'ın Yazıp yönettiği "Emicem Hospital" 25 Mart'ta vizyona giriyor.

Acil Tıp Uzmanları Derneği(ATUDER)  Yönetim Kurulu olarak, Uzm. Dr. İsmet ERAYDIN'ı tebrik ederiz. Başarılarının devamını dileriz. Hayırlı olsun.

EMİCEM HOSPİTAL

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görevli Acil Tıp Uzmanı  Dr. İsmet Eraydın’ın senaryosunu yazıp yönettiği “Emicem Hospital” filminin çekimleri tamamlandı. Çekimleri Trabzon’da bir hastanede dört haftada tamamlanan film 25 Mart'ta tüm Türkiye’de vizyona giriyor.

Eraydın’ın ikinci uzun metrajlı filmi olan Emicem Hospital,Türkiye’de ilk kez bir  hastane sinema filmi olma özelliğini de  taşıyor. Hastanede yaşanan komik olayları beyaz perdeye taşıyan filmin büyük bir çoğunluğu acil serviste geçiyor. Görüşlerini aldığımız,Uzm.Dr.İsmet Eraydın’a  sinema serüveni sorduk.

Orta okul yıllarından beri tiyatroya merakım vardı. Üniversitede konservatuar düşünüyordum.Fakat bir arkadaşımın bana garanti meslek uyarısından sonra,Tıp Fakültesini kazandım.Tıp fakültesinde okurken bırakın tiyatro yapmayı izlemeye bile fırsat bulamadım.

İhtisası kazandıktan sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Ana Bilim dalında çalışırken, hastaları eğlendirmek için tiyatro gösterisi yapmaya başladık. Başımızdan geçen olayları tiyatral bir dille,tıp fakültesinin amfisinde yatan hastalara  oynuyorduk. Herkesin çok hoşuna gitti. Derken biz, Türkiye’de 65 ilde 250 bin kişiye “ Kalp Krizi Değil ,Gülme Krizi” adlı  oyunu oynadık. Profesyonel olarak tiyatroya devam ederken, bir kısa film yarışmasına katıldım. 1. Demir Elma kısa film yarışması,  "Dasvidanya" adında bir senaryo gönderdim. O senaryo   50 film arasında ikinci oldu. Yeşilçam’ın ödüllü  görüntü yönetmeni Aytekin Çakmakçı’nın sinema atölyesine katılıp ,sinema eğitimi aldım. "Tepenin Uşakları" filmimle ilk uzun metrajlı filmimi vizyona koyduk.

“EMİCEM HOSPİTAL” sinema film projemiz ikinci uzun metrajlı filmimiz oldu. Profesyonel ekip ve profesyonel oyuncularla dolu bir kadroyla filmi çektik. Senaryosunu ve yönetmenliğini yaptığım film de aynı zamanda bir acil asistanını  canlandırıyorum.

Hastanenin daha çok acil servisinde geçen bir hikaye oldu. Sağlıkta şiddetten tutunda performans sistemine kadar bazı sorunlarımıza da atıfta bulunan film izleyiciye bol kahkaha vadederken birazda düşündürüyor. Özellikle sağlık camiasından arkadaşların   izlemesini tavsiye ediyorum. Çoğu sahnede  kendilerinden bir kesit bulacaklarını düşünüyorum. Emicem Hospital filmini kendi filmleri olarak görmelerini ve destek vermelerini istiyorum.

Çünkü senaryo hastanelerde yaşanan olaylardan esinlenerek ortaya çıkmıştır. Ben kafamdan bir şey uydurmadım. Gördüklerimi, yaşadıklarımı, duyduklarımı kurgulayarak beyaz perdeye yansıttım.

Hikaye Karadeniz’de bir hastanede geçince komedi ikiye katlıyor.  Emicem Hospital’de insanları bol bol kahkaha bekliyor.  Emicem Hospital adlı filmimiz de “Wilma Elles”Ali Erkazan”Sinan Bengier”Merve Akaydın” gibi ünlü oyucular rol almaktadır.

www.emicemhospital.com

http://www.emicemhospital.com/images/fragman.html

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ