10. Ulusal Acil Tıp Kongresi &1st İntercontinental Emergency Medicine Congress'i başarıyla tamamladık.

20.05.2014

 X. Ulusal Acil Tıp Kongresi ve eş zamanlı düzenlenen 1.Intercontinental Emergency Medicine Congress 15 -18 Mayıs 2014 tarihleri arasında ‘Gloria Golf Resort Hotel Kongre Merkezi’nde gerçekleşti.

Soma da meydana gelen maden faciası nedeniyle yerine getirilmesi gereken bir görev anlayışı içinde kongremizin bilimsel programı gerçekleştirildi.

Rakamlar ile ifade etmek gerekirse, 900 civarında katılımcı, 1300 bildiri, 15 ülke, 30 u yabancı olmak üzere 125 konuşmacı, 3 salon ve A salonunda tamamı İngilizce sunumların yer aldığı 25 panel...

4 farklı kıtadan konuşmacıların yer aldığı, adına yakışır bir şekilde geçekleşen 1.Kıtalararası Acil Tıp Kongresi... Güney Afrika, Kanada, İran, İspanya, Suudi Arabistan, Avusturya, Birleşik Arap Emirlikleri, Avusturya, Belçika, Fransa, Yemeni, Kazakistan, Kuzey Kıbrıs ve diğerleri... Acil tıp konusunda uluslararası bir köprü ve merkez olma yolunda atılan büyük adımlar!

X. Ulusal Acil Tıp Kongresi ve 1. Kıtalararası Acil Tıp Kongresinin gerçekleşmesi için önemli kararlar alan ve uygulayan ATUDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Başar Cander ve Yönetim Kurulu Üyelerine, Kongre Bilimsel Sekretaryası Üyelerine, Kongre Sekreterlerine, Kongre Organizasyon Komitesi Üyelerine teşekkür ederiz. Kongremize destek veren ve sayıları 50’yi aşan medikal ve ilaç firmasına da teşekkürler...

Teşekkürün en büyüğü ise gönderdikleri bildiriler ve katılımları ile kongreye can veren ve isimlerini tek tek sayamayacak kadar çok olan katılımcılara... Siz olmasaydınız biz bir eksik olacaktık!

‘Daha iyiye, daha ileriye’ sloganı ile daha bilimsel, daha çok katılımlı, daha çok büyüyen ve daha uluslararası organizasyonlarda birlikte olacağız.

‘2. Uluslararası Acil Tıp ve Kritik Bakım Kongresi’ başta olmak üzere ATUDER’in altına imza atmaya devam ettiği sempozyum, kurs ve toplantıları takip etmenizi öneriyor ve bekliyoruz.

 Saygılarımızla...

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ