Dicle üniversitesi 2014 kalite ve iyi hekimlik uygulamaları ödülleri sahiplerini buldu.

25.06.2014

 Üniversitenin yıllık çalışmalarının değerlendirildiği ve ödüllerin verildiği toplantıda açılış konuşmasını Prof.Dr.Said Alan yaptı. Sırasıyla polikliniklerde kürtçe, Türkçe, arapça  İngilizce ve zazaca gibi değişik dillerde hizmet veren poliklinik hizmetleri birimine ve onkoloji hastalarına rehberlik kitabı çıkaran onkoloji anabilim dalına kalite ödülleri verildi.

Acil Tıp Anabilim Dalı İYİ HEKİMLİK ve VEFA ödülü geçen aylarda kazada hem anne hem babasını kaybeden 7 aylık küçük Behçet’e hem doktorluk hem annelik yapan Dr. Songül ARAÇ ve Dr. Nazlı GÖRMELİ KURT'a verildi.

Ödülü almaya hak kazanan Acil Tıp Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olan Dr. Songül Araç ve Dr. Nazlı Görmeli Kurt ödül takdimi esnasında duygulu anlar yaşadı. Kısa süren konuşmasında ’‘Acil servis te çalışmak gerçekten zor ancak insanların hayatlarını kurtarmak, insanların ağrılarını dindirmek, ihtiyaçlarına cevap vermek asıl görevimiz ancak bunu yaparken empati duygusunu yani kendimizi hastaların yerine koyabilmemiz gerekir’’ dedi.

Yine Dicle Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalı İYİ HEKİMLİK VE KALİTE ÖDÜLÜ’NÜ ise Acil Servis adına Öğretim Üyesi ve Kalite Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Recep Dursun alırken yaptığı konuşmada; Üniversitemiz acil servisinde verdiğimiz hizmetin kalitesi ortada anket sonuçlarımızda acil servis memnuniyet oranlarının arttığını, şikâyet oranlarının azaldığını gösteriyor. Eğitim ve Öğretim alanında ise birinci sınıflarda verdiğimiz teorik ve pratik dersler sayesinde şimdiden acil servise gelip gönüllü nöbet tutmak isteyen öğrencilerimiz var. Stajyer öğrencilerimiz staj süresinin acil serviste daha da uzatılmasını ve en verimli geçen stajlarının acil stajı olduğunu dekanlığımıza iletmişlerdir. Bu konuyla ilgili dekanlığımız istekleri göz önünde bulundurarak süre uzatma kararı almıştır. Aynı zamanda intörn doktorlarımız acil servis çalışma ortamımızı çok beğendiklerini mezuniyet sonrası girdikleri uzmanlık sınavında acil tıp uzmanlığını tercih etmektedirler. Acil servisimizdeki bu başarı başta Anabilim Dalı Başkanımız Prof.Dr.Cahfer Güloğlu ve öğretim üyelerine ait, hastalarımızdaki memnuniyet oranlarının artışında araştırma görevlerimizin ve yardımcı sağlık personellerin gayretlerini de unutmamamız gerekiyor dedi.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu olarak, Yrd. Doç. Dr. Recep DURSUN, Dr. Songül ARAÇ ve Dr. Nazlı GÖRMELİ KURT'u tebrik ederiz.

 

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ