Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin mezuniyet töreninde " Acil Tıp Stajında En Başarlı Intern Doktor Ödülü"nü Dr. Faruk TATLI kazandı. Acil Tıp A. D Başkanı Doç. Dr. Mehmet Tahir GÖKDEMİR'in yazısını okumak için tıklayınız.

26.06.2014

Üniversitemiz Osmanbey yerleşkesi Tıp Fakültesi Morfoloji Konferans Salonunda düzenlenen yemin törenine Rektör Prof.Dr. İbrahim Halil Mutlu, Rektör yardımcıları,Dekanımız Prof.Dr.Tevfik Sabuncu ve Üniversitemizin diğer Dekanları, Şanlıurfa Tabipler Odası Başkanı, çok sayıda Tıp Fakültesi Akademisyeni, öğrenci ve aileleri katıldı.

Önceki yıllarda intörnlerin Acil tıp stajları 2 ay olarak programda yer alırdı. Fakat 2013-2014 eğitim-öğretim yılı bu staj süresi 1 aya indirilmişti. Bu, intörnler arasında büyük bir rahatsızlık kaynağı olmuştu. Bu sürenin tekrar 2 aya çıkması için dekanlığa onlarca dilekçe yazdılar. Bu arada Acil Tıp Anabilim dalı olarak bizde arkalarında durduk ve bu staj süresinin tekrar 2 aya çıkarılması için dekanlık ve rektörlük düzeyinde gerekli girişimlerde bulunduk. Aksi bir durum olmazsa önümüzdeki öğretim yılında interlerin Acil Tıp stajı tekrar 2 ay olarak devam edecektir.

Fakültemiz stajiyerleri en çok acil tıp stajını tercih etmektedirler. 6.sınıf öğrencileri Fakültemizde en çok Acil hocalarından ve acil tıp kliniğinden  memnuniyetini ifade etmektedirler. Bunu diğer klinik Hocaları ve Dekan Hocamız da bilmektedir ayrıca  bunu zaman zaman dile getirmekte ve teşekkürlerini bize iletmektedirler.

Mezuniyet törenine dönecek olursak, Sayın rektörümüz, rektör yardımcılarımız, sayın dekanımız, dekan yardımcılarımız, tüm öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz ve velilerimiz törende yer aldılar. Tören salonu tıklım tıklım dolu idi. Önce istiklal marşı ve saygı duruşu sonra açılış konuşması yapıldı. Ardından Üniversitemiz müzik bölümü öğrencileri tarafından bir müzik dinletisi yapıldı. Daha sonra 2013-2014-eğitim-öğretim yılı okul birincisi Dr. Fatma Yıldırım bir konuşma yaptı. Okul birincisi konuşmasının büyük bir kısmını Acil stajlarının 2 aydan 1 aya indirilmesi hususunda eleştirilere yer verdi. Rektör, rektör yardımcısı, dekan, dekan yardımcısı ile diğer tüm öğretim üyeleri, öğrenciler ve veliler huzurunda, kısaca en çok yararlandıkları ve sevdikleri  Acil Tıp stajı olduğunu ve bu stajın tekrar süresinin uzatılmasını istedi.

Rektörümüz ve Dekanımız da  konuşmalarını yaptılar.  Daha sonra yeni mezun meslektaşlarımıza diplomaları verildi. Yılın intörnü olarak seçtiğimiz Dr.Faruk TATLI’ya diplomasını ve Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) tarafından gönderilen plaketini ben verdim. İsmimizin anonsu sırasında muhteşem bir alkış ve tezahürat tufanı salonda cereyan etti. Öğrencilerin bu sevgi ifadeleri karşısında çok güzel bir an yaşadığımızı gururla ifade etmek istiyorum.

Daha sonra yemin töreni ve kokteyl salonuna geçildi.

Bu yazının başlığı ne olmalı idi gibi bir soruya cevabım;’’Harran Üniversitei Tıp Fakültesi mezuniyet törenine acil tıp stajı süresinin kısaltılmasına yönelik itiraz damga vurdu’’ şeklinde olurdu.

Doç.Dr. Mehmet Tahir GÖKDEMİR

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp AD