ÇOK KIYMETLİ MESLEKTAŞLARIMIZ

4.08.2016

 
Hain ve alçakça olan darbe girişiminden dolayı tekrar hem memleketimize hem tüm Acil Tıp Çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi hem de bu süreçte kahramanca acil servislerde hizmet veren meslektaşlarımıza hizmetlerinden dolayı en kalbi teşekkürlerimizi iletiyoruz. Bu konularla ilgili duyurularımızı ATUDER web sitesinden ve bu grupta da paylaşmıştık. Konunun ehemmiyetine binaen bu bildirilerimizden birini hiçbir değişiklik yapmadan aşağıda tekrar aktarıyoruz. Bu terör örgütü ile bağlantılı olup darbeye destek verenlerin aynen tüm duyarlı arkadaşlarımız ve tüm toplumun düşündüğü gibi en ağır cezaları almaları gerektiğini düşünüyoruz.
 
Denek olarak şimdiye kadar üyelerle kesin olarak haklı olduğumuz meselelerde bile polemiğe girmemeyi uygun gördük ve girmedik. Çünkü kızacak, itiraz edecek, eleştirecek olanlar üyelerdir. Bunlara cevap vermekle mükellef olan da yönetimdir. Şimdiye kadar bu gayeyi takip ettik. Ancak şimdiki mesele memleket meselesi, yekvücut olmamız, aynı hedef üzerinde ittifak etmemiz gereken bir mesele. Allaha çok şükür ülkemizdeki tüm fikirler, renkler, sesler aynı maksat etrafında birleşti ve bu kararlılığı tüm dünyaya da gösterdi. Bununla beraber bazı meslektaşlarımızın memleketin içinde bulunduğu sıkıntıları bir tarafa bırakıp ve bu ortamı adeta bir fırsat bilerek çok küçük hesaplar peşinde koştukları görülmektedir. Bunu kendilerini herkesten daha çok vatansever görerek, insanların maddi- manevi kişiliklerine ve değerlerine saldırarak, tehditler ve hakaretler savurarak yapmaları da acınacak bir durumdur. Bu ülkede hukuk var, adalet var. Hukukun vereceği karar hepimiz için bağlayıcıdır.
 
Neden ilanatlar yapmadığımız, insanları deşifre etmediğimiz ve sustuğumuz eleştirilere gelince: Hiç birimiz veya hiçbir dernek bu soruşturmaların, görevden uzaklaştırmaların veya meslekten ihraç etmenin mercii, yetkilisi veya komisyonlarda görev alan kişileri değiliz. Hepinizin malumu üzere üniversiteler ile ilgili kısmında rektörlüklerce atanan bir komisyon tarafından ilgisi olduğu düşünülen kişilere görevden el çektiriliyor. Aynı komisyon bu kişilerin soruşturmalarını sürdürüyor. Soruşturma sonucunda ya görevden ihraç ediliyor veya görevlerine geri dönüyorlar. Bakanlık kısmında işin içine adli soruşturma giriyor ve aynı süreç orada da bu şekilde sürecek. Şimdi:
 
1. Bizler bu kişilerin bu terör örgütü ile ilgililik derecelerini bilmez iken,
 
2. Bu listeler bakanlık veya rektörlükler tarafından açıklanmamış iken (sarı zarflar şeklinde kendilerine iletiliyor),
 
3. Bu kişilerin soruşturmaları ve adli kovuşturmaları daha bitmemiş ve suçları sabit olmamış iken,
 
4. Görevden uzaklaştırılan kişilerin bir kısmının suçsuz bulunup aramıza görevlerine dönme ihtimali var iken;
 
Kendimizi mutlak yetkililer yerine koyup, nihai kararı verecek kişiler şekilde görevden alınan kişiler
 
1. Kimlerdir,
 
2. Nerede çalışıyorlar,
 
3. Hangi derneğin üyesi veya yönetim kurulunda çalışıyorlar gibi davranıp; sağdan soldan isim listelerini toplayıp sonra çok büyük bir marifet imiş gibi bunları sosyal medyada, gruplarda, dernek sitelerinde yayınlayıp kesin suçlu veya kesin suçsuz ayırımı yapmaksızın bu kişilerin tamamını bir linç kampanyası içine dâhil edip, maddi manevi kişiliklerine saldırmanın doğru olmadığını düşünüyoruz.
 
En çok merak edilen konulardan birisi “dernek görevden uzaklaştırılan veya meslekten ihraç edilecekler için ne yapacaklar? Bu konuda ATUDER Yönetim Kurulunun 30.07.2016 tarihinde aldığı kararı aynen aktarıyorum:
 
1. Şu an görevden el çektirilenlerin ATUDER’deki görev ve faaliyetleri de askıya alınmıştır.
 
2. Görevden ihraç edilecek kişilerin dernekle ilişkileri tamamen kesilecektir.
 
Bunun aksini asla düşünülemez. Hukukun terör örgütü olarak değerlendirdiği ve buna karar verdiği birisi/birileri zaten tüm haklarından mahrum kalır ve dernekler ile bir ilişkileri kalmaz.
 
Tüm Meslektaşlarımıza Saygı ile duyurulur
 
ATUDER
 
Milli İradeye Yapılan Alçakça Kalkışma Girişimine Karşı ATUDER Beyanatıdır
 
Bu mukaddes vatanımıza, aziz devletimize, faal ve gayretli, fedakâr hükümetimize karşı gerçekleştirilen bu alçakça, menfur ve hain başkaldırıyı yapanları; gerek fikren gerek fiilen bu olayların arkasında olanları şiddet ve nefretle kınıyor ve telin ediyoruz. Bu hain başkaldırışa karşı kahramanca duran başta Sayın Cumhurbaşkanımızı, hükümetimizi, güvenlik görevlilerimizi ve bedenleri ile hissiyatları ile dua ve yakarışları ile meydanlarda milletin iradesine sahip çıkan, gayret gösteren tüm vatandaşlarımızı yürekten kutluyor ve tebrikediyoruz.
 
ATUDER çalışanları olarak her anda ve her zamanda tüm hissiyatımızla, gayretlerimizle ve fiillerimizle milletimizin, devletimizin ve hükümetimizin yanındayız.
 
Vatan, millet ve insaniyet namına mevcut hükümeti iktidarda tutmayı ve onları bu hizmetlerinde desteklemeyi bir vazife biliyoruz. 
 
Bu vesile ile dünden beri ülkemizi ve milletimizi bu alçakların şerrinden korumak için mücadele edip şehit düşen tüm güvenlik görevlilerimize ve vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. 
 
Acil Tıp Camiasına Saygı ile duyurulur.
 
ATUDER
 
 
YAZARLAR


AYIN MAKALESİ