Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Acil Servis Stajında Yılın En Başarılı İntern Doktor ödülü verildi.

30.06.2017

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) olarak, derneğimizin kuruluş amaçları içerisinde de yer alan ;

• Tıp öğrencilerinin acil tıp uzmanlığını seçmelerini desteklemek,
  • Tüm hekimlerin ve tıp öğrencilerinin temel acil tıp konularında eğitim almalarını teşvik etmek ve eğitim standartlarını belirlemek,

Bu amacımıza uygun olarak 2007  yılından beri düzenli olarak vermekte olduğumuz "Acil Servis Stajında En Başarılı İntern Doktor" ödülümüze,  Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden aşağıda isimleri yazılı doktorlar layık görüldü.

• Dr. Duygu ERDEM
  • Dr. Eda GÖKALP
  • Dr. Damla GÜVER
  • Dr. Gamze DOĞAN
  • Dr. Fatmanur EĞİLMEZ
  • Dr. Kürşat GEZER
  • Dr. Eren ESER
  • Dr. Umut Can FİLİZ
  • Dr. Burak GÜNEŞ
  • Dr. Koray DEMİRYÜREK

29.06.2017 tarihinde, Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde  yapılan Tıp Fakültesi Mezuniyet töreninde, 366 Türkçe ve İngilizce Tıptan Mezun olan meslektaşlarımızın yanında  çok sayıda öğrenci ailesi, akademisyen, milletvekili, Tıp Fakültesi Dekanı, Yenimahalle Belediyesi Başkanı ve Rektör Yardımcısı katıldı.

Tıp Fakültesi öğrencilerinin sahnede yerlerini almasından sonra, istiklal marşımız ve bir dakikalık saygı duruşu gerçekleşti. Ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sadık DEMİRSOY, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nizami AKTÜRK, Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Vedat BULUT birer konuşma yaptılar.  Türkçe ve İngilizce dönem birincileri de birer konuşma yaparak, hem sitemlerini hem memnuniyetlerini dile getirdiler. Ardından Yenimahalle Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Karadeniz yöresine ait  kısa bir Folklor gösterisi sundu.

Gösterinin ardından dönem birincileri yaş kütüğüne isimlerini çaktılar. Ardından Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER)’in her yıl düzenli olarak  vermekte olduğu “ Acil Servis Stajında Yılın En Başarılı İntern Doktor” ödülü törenine geçildi.

Ödülümüzün ve hocalarımızın adı anons edilir edilmez, salonda öğrenciler arasında büyük bir alkış ve tezahürat yapıldı. Belli ki Acil Servis stajından çok memnun kalmışlardı. Zaten dönem birincileri  konuşmalarında  bu konuya önemle vurgu yapılmışlardı.

15 Temmuz 2016 Darbe Kalkışması sırasında Acil Servise kendi istekleri gelerek destek veren 10 doktorun isimleri tek tek okunarak sahnenin önüne çağrıldılar. Seyirciler tarafından coşkulu bir biçimde alkışlandılar.

Önceden bu ödülü alacaklarından haberi olmayan doktorlar hem sevinç, hem de şaşkınlık yaşadılar.

Plaketler ve Belgeler, Acil Tıp A.D Başkanı Doç. Dr. Ahmet DEMİRCAN, bölümün diğer öğretim üyeleri Doç. Dr. Fikret BİLDİK ve Doç. Dr. İsa KILIÇASLAN tarafından yaklaşık 1.800 kişilik bir daveli önünde sahnede verildi.

Derneğimiz tarafından çok önemsenen bu ödülümüzle ilgili olarak, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da Gazi Üniversitesinin gösterdiği bu hassasiyetten ötürü, başta Tıp Fakültesi Dekanlığı’na ve Acil Tıp A.D Başkanı Doç. Dr. Ahmet DEMİRCAN, Doç. Dr. Fikret BİLDİK ve Doç. Dr. İsa KILIÇASLAN'a  ve katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu olarak bu on meslektaşımızı Acil Tıp camiasının yeni bir üyesi olarak görmek dileğiyle tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.​​