6. Uluslararası Acil Tıp Sempozyumu Taşkent/Özbekistan genel bir değerlendirme

11.04.2018

Saygıdeğer Meslektaşlarımız,

Acil Tıp Uzmanları Derneği, Özbekistan Sağlık Bakanlığı ve Özbekistan Acil Tıp Uzmanları Derneği’nin işbirliğiyle 6. Uluslararası Acil Tıp Sempozyumu’nu 6 - 8 Nisan 2018 tarihleri arasında Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te gerçekleştirdik.

Özbekistan Cumhuriyeti Acil Tıp Araştırma Merkezi konferans salonundaki etkinliğe Özbek meslektaşlarımızın ilgisi büyüktü. Konferansın açılışından önce Acil Tıp Uzmanları Derneği ve Özbekistan Acil Tıp Uzmanları Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı. Özbekistan tarafı adına imzayı aynı zamanda Özbekistan Acil Tıp Uzmanları Derneği Başkanı da olan Özbekistan Sağlık Bakan Vekili Sayın Prof. Dr. Abdukhakim M. Khadjibaev atarken Acil Tıp Uzmanları Derneği adına imzayı dernek başkanı Sayın Prof. Dr. Başar Cander imzaladı. Ayrıca Özbekistan Sağlık Bakan Vekili tarafından Acil Tıp Uzmanları Derneği heyetine Özbekistan Acil Tıp Derneği Onur Üyeliği verildi.

Sempozyuma Özbekistan’ın resmi televizyon kanalı da büyük ilgi göstermiş ve ana haber bülteninde sempozyumdan görüntülere yer vermiştir.  Sempozyum boyunca Özbek Bakan Vekili Sayın Prof. Dr. Khadjibaev, Acil Tıp Uzmanları Derneği heyetiyle yakından ilgilenmiş; tüm akşam yemeklerinde de misafirleriyle bir araya gelmiştir. Bu toplantılarda iki ülke arasında acil tıp adına kurulacak köprülerden, atılacak adımlardan sıkça bahsedilmiştir.

İki ülke dernekleri arasındaki işbirliği önümüzdeki aylarda düzenlenecek toplantılarla da devam edecektir.

Fotoğraflara bakmak için tıklayınız.

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ