XI Acil Tıp Güz Sempozyumu (23-25 Eylül 2010) Samsun başarı ile tamamladık. Doç.Dr. Yücel YAVUZ

28.09.2010

Acil Tıp Uzmanları Derneği ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı'nın ortak katkıları ile 23-25 Eylül 2010 tarihinde Samsun'da düzenlenen XI. Acil Tıp Güz Sempozyumunu başarı ile gerçekleştirmenin mutluluğu ve gururunu taşıyoruz.

Bu sempozyuma ülkemizin çeşitli üniversite ve eğitim araştırma hastanelerinden gelerek destek veren hocalarımız başta olmak üzere katılan tüm acil tıp uzmanı, asistanı ve diğer sağlık personeline teşekkür ederiz. Acil tıp adına bir ilki gerçekleştirerek kritik hastalar konusun yaptığımız bu sempozyumun acil tıp camiasına ciddi faydalar getireceğini düşünmekteyiz

Samsun da gerçekleştirdiğimiz sempozyum bilimsel olarak oldukça dolu geçti. Bu sempozyumun ilk gününde 32 katılımcının olduğu temel USG kursu, 20 kişinin katıldığı ve ikincisini düzenlediğimiz mekanik ventilasyon kursu ve 40 kişinin katıldığı temel EKG kursları başarıyla gerçekleştirilmiş ve ilgi ile takip edilmiştir. Sempozyumun ikinci ve üçüncü günlerinde yaklaşık 30 hocamızın konuşmacı olarak katıldığı bir birinden ilginç konuların olduğu ve yaklaşık 150 kişinin katılımcı olduğu toplam 8 panel ilgi ile takip edildi ve başarıyla sonuçlandırıldı. Bu sempozyum ayrıca güçlü bir camia olarak acil tıp kliniklerinde kritik hasta bakım hizmeti sunan tüm personelin, kaynaşıp ortak sorunları ve mutlulukları paylaşmalarına, Karadeniz’in güzide şehri Samsun’un doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri ve güzellikleri ile keyifli günler geçirmelerine vesile oldu.

Bu vesile ile sempozyumun Samsun’da düzenlenmesinde büyük katkıları olan OMÜ Rektörü Prof.Dr. Hüseyin AKAN, OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. A.Haydar ŞAHİNOĞLU ve OMÜ Tıp Fakültesi Dekan yardımcısı ve ayrıca Acil Tıp camiasının yakından tanıdığı Prof.Dr. Levent ALTINTOP hocalarımıza, ATUDER’in değerli yönetim kurulu üyelerine ve destek veren sponsor firmalara teşekkür eder, saygılarımızı arz ederiz.

 

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ