Avrupa Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilen POCUS İstanbul kursumuzu başarıyla tamamladık.

5.12.2018

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER)’in ultrasonografi eğitimi birimi olan ‘Sonoschool’, ülkemizin ilk Avrupa akreditasyonu alan ultrasonografi kursunu Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde başarı ile gerçekleştirdi.

ATUDER Başkanı Prof. Dr. Başar CANDER, Sonoschool başkanı ve ATUDER yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. E. Erol ÜNLÜER ve kursumuza misafir olarak katılan Avrupa Acil Tıp Derneğinin önceki dönem başkanı Prof. Dr. Abdelouahab BELLOU’nun açılış konuşmaları ile kursumuz başladı.

Avrupa Tıpta Sürekli Eğitim Akreditasyon Konseyi tarafından akredite edilen kursa, yurtiçi ve yurtdışından 40 kursiyer katıldı. Bu katılımcılar arasında Acil Tıp Uzmanlarının yanı sıra Anesteziyoloji, Yoğun Bakım, Pediatrik Acil Tıp ve Aile Hekimliği Uzmanları da mevcuttu. Ayrıca, ülkemizin yanı sıra İngiltere, Yunanistan ve Ürdün’den de meslektaşlarımız kursumuza katıldılar.

Eğitimci kadrosu ise Türkiye, Mısır ve Hindistan’dan gelen hekimlerden oluşmakta idi. Teorik eğitimlerin yanı sıra pratik eğitimlerin de birebir olarak canlı manken üzerinde verildiği kursumuzun son günü kursiyerler, bilgilerini eğlenceli bir bilgi yarışması ile harmanladılar ve bilgi yarışmasında en iyi puanları yapan ilk 3 kursiyerimize küçük birer hediyemiz oldu.

Kurs sonunda katılımcılardan kursumuzu ve eğitimcilerimizi değerlendirmeleri amacıyla geribildirim formlarını doldurmalarını istedik ve kendilerinden çok olumlu geribildirimler aldık.

Prof. Dr. Abdelouahab Bellou da misafir olarak kursumuzun bir kısmını izledi ve kurstan genel olarak çok etkilendiğini belirterek kendisinin anavatanı olan Cezayir’de de bu kursların düzenlenmesi konusunda dileklerini iletti.

Kurs sonunda katılımcılara ATUDER ve European Accreditation Council for Continuing Medical Education (UEMS) tarafından verilen sertifikalar dağıtıldı ve bir pasta ile ülkemiz için bir ilk olan bu kursun kutlaması yapıldı.

Bu uluslararası kursumuza verdikleri desteklerden dolayı başta ATUDER Başkanı Prof. Dr. Başar CANDER olmak üzere, Sonoschool Başkanı Prof. Dr. Erden Erol ÜNLÜER'e sırf bu kurs için Amerika dan gelen Prof. Dr. Abdelouahab BELLOU'ya ve aşağıda isimleri yazılı eğitmenlerimize teşekkür ederiz.

Dr. Fabith Moideen Dr. Maged Elwarraky Dr. Wesam Ibrahim Dr. Arif Karagöz Dr. Haitham Osama Dr. Mohammed  Qaiem

Kurs fotoğraflarına bakmak için tıklayınız