Acilin Öyküsü 2019 yarışmamızın birincilerinden olan yazar Yayla BOZTAŞ Hanım'ın yarışma ile ilgili görüşleri.

10.05.2019

Değerli ATUDER Yetkilileri
 
Yaşamın üzerinde durulmayan, fark edilmeyen ayrıntılarına  katkı sağlayacak  bir  yarışma düzenlediğiniz için öncelikle sizi kutlarım. 
 
İnsanlar  hep almayı, kazanmayı, haklı olmayı daha çok sever oldu son yıllarda. 
Yaşadıkları sorunların   çözümünde en küçük olumsuzluk karşısında karşı tarafı suçlamak, duygudaşlık yapmaktan  çok daha kolay.  Bu nedenle acile gelenlerin beklentileri çok fazla. 
İnsanın  zayıf tarafı böyle  anlarda daha çok ortaya çıkar. Bencilleşir, öfkelenir, kendini haksızlığa uğramış sanır.
Kısaca  suçlamak, eleştirmek takdirden kolaydır. 
Ne acıdır ki her birey orada yalnız kendini varsayar. Hizmet bekler, acil sözünü kendine yakıştırır. 
 
Acil Tıp   İlk başvurulan yer olduğu için gözlerin, umutların üzerinde olduğu bir  daldır.Çok özveri isteyen,  zor bir  bölümdür. Bu nedenle acilin ve  çalışanlarının işi zordur.Burada, insanın  ölüme  teslim edilmemesi için  çırpınan görevlilerin, doktorların  emeği, değeri  yadsınamaz. 
 
İşin başı özveri ama aynı zamanda değerbilirlik.Değeri bilinmese de  görevliler meslek etiği nedeniyle işlerini  en iyi şekilde yapacaklardır  ama değerlerinin bilinmesi bu görevi yapanları   güdülemez mi?
Henüz okumadığım öykülerin bu konuda  farkındalık uyandıracağına, okuyanları düşündüreceğine  inanıyorum.
 
Aranıza girebildiğim, benim de  ak sayfanızda  bir  sözüm olduğu için kıvançlıyım. Bu arada kitap okutmaya, edebiyata yakınlığınız, kültüre verdiğiniz değer benim için çok önemli.Umutlanıyorum güzel gelişmeler adına..
 
Bu  öyküleri okuyanların  değerbilirlik, farkındalık, takdir  duygularının  gelişmesini dileyerek;   öykü yarışmasını düzenleyen ACİL TIP UZMANLARI DERNEĞİ'ni, emek veren bütün değerli  bilim insanlarını kutluyorum.
 
,
Teşekkür, saygı ve  en iyi dileklerimle.
 
Yayla Boztaş
 
 
Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu olarak, kendisini bir kez daha tebrik eder, bu güzel yazısı için de teşekkür ederiz.
YAZARLAR


AYIN MAKALESİ