15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlu olsun

14.07.2019

Dünya tarihi bir cihette aynı zamanda darbeler tarihidir. Ekonomik darbeler, kültürel darbeler, askeri darbeler gibi çok sayıda darbe çeşitleri kayıtlara geçmiştir. Coğrafyamızın da hafızasında bu gayri meşru müdahalelerin kayıtları vardır. 15 Temmuz 2016 günü akşam saatlerinde üzerinde yaşadığımız topraklarda benzeri görülmemiş ve tarih nakletmemiş bir hain darbe girişimi oldu.

FETÖ’nün bu alçak saldırısına karşı gerçekleştirilen müdahalenin her anı değerlidir. Özellikle hiçbir plan ve hazırlık yapmadan, hiçbir merciden talimat ve destek almadan, hiçbir mükâfat ve menfaat hayal etmeden; meydana gelen hıyanetin dehşetini bir anda kavrayıp kadın-erkek, çocuk-genç-yaşlı topyekûn en ağır silahlara karşı vicdani silahlarıyla mücadele eden; canını feda edip ülkesinin ruhunu huzura kavuşturan bu kahraman millet en yüksek takdire şayandır ve tarihin en değerli alkışını hakketmektedir.

O dehşetli karanlık akşamın karanlık hain saldırısına karşı devleti ve hükümetiyle, sivil ve muvazzaflarıyla karşı koyup mücadele eden herkesi bütün kalbimizle kutluyoruz.

Bu hain girişime karşı savaşırken vefat edip şehit olan asker ve sivil kahramanlara Allah’tan rahmet, yaralanıp gazi olanlara şükran ve minnet duyuyoruz.

Cenab-ı Hakk milletimizi ve devletimizi benzeri alçak saldırılardan muhafaza etsin.
ATUDER