Akademik Acil Tıp Dergisi Cilt 9 Sayı 4 Aralık 2010 sayısı yayımlandı.

23.11.2010

Editörden

Değerli Okurlar,

Akademik Acil Tıp Dergisi’nin dokuzuncu cildinin son sayısını basıyoruz. Yoğun bir yıl geçirdik. Yaptığımız çalışmalar sonucu CINAHL, Gale/Cengage Learning, EBSCO, DOAJ, ProQuest, Tübitak/Ulakbim Türk Tıp Dizini ve Index Copernicus tarafından indekslenmeye başladık. Baskı, dizgi, sekreterya ve danışmanlık konusunda profesyonel bir firma ile çalışmaya başladık. Ayrıca ülkemizin nadide bir kuruluşu olan Türkiye Klinikleri’nin bir çalışması olan Türk Atıf Dizini’nde de dergimiz yer alıyor. Bunun yanında ülkemiz için bir ilk olan Olgu Sunumları Dergisini de çıkardık. Oldukça da ilgi gördü. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

Bu sayımızda 10 çalışma ile karşınıza çıkıyoruz. 5 özgün araştırma ve 3 olgu sunumu basıyoruz. 2 çalışma İngilizce. Ayrıca bir çalışma Azarbeycan’dan.

Akademik Acil Tıp Dergisi olarak komşu ülkelere çok önem veriyoruz. Acil tıp camiası olarak paylaşacağımız çok şey var. Bir editör yardımcımız sadece bu iş ile ilgileniyor.

Bizler bilgi ve bilimin mutluluk gibi paylaştıkça çoğalacağına inanıyoruz. Bu nedenle hiçbir zaman tek kullanımlık ya da kısa vadeli projeler yapmadık, yapmıyoruz. Dergimiz herkese açıktır. Lütfen her türlü eleştirinizi ve görüşlerinizi bize iletiniz. Gocunmayız, küsmeyiz.!

Dergide yayımladığımız çalışmaların belli bir standartta ve kalitede olması gerekiyor. Bu nedenle yazı kabul ve değerlendirme aşamasında çok titiz olmaya çalışıyoruz. Bunun yanında yazarları mağdur etmemek için de değerlendirme sürecini kısa tutmak istiyoruz. Bu süreçte en büyük sıkıntıyı hakem değerlendirme sürecinde yaşıyoruz. Ya yeterince hakem bulamıyoruz. Ya da hakem arkadaşlar çok kısa değerlendirmeler yapıyorlar. Ulusal ve uluslararası arenada  kabul ve saygı gören bir dergi olmak istiyorsak daha ciddi ve ayrıntılı değerlendirmeler yapmamız gerekiyor.

Dergi 2006 yılından itibaren online sisteme geçtiğinden dolayı bu tarihten önceki sayılara ulaşmakta yazarlarımız sıkıntı yaşamaktaydılar. Yakın zamanda yaptığımız bir çalışma ile bu mağduriyeti giderdik. Derginin eski sayılarına da artık sitemizden ulaşabilirsiniz.

İyi okumalar, iyi yıllar…

Cuma Yıldırım
Editör

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ