SGK'da yapılan toplantıda Sağlık Uygulama Tebliğinde Acil servisler ile ilgili öneriler

25.01.2011

01.04.2010 tarihinde yürürlüğe giren Sağlık Uygulama Tebliğinde yapılacak yeni düzenlemeler kapsamında, Acil Tıp Anabilim dalında yapılması talebi ile Kurumumuza iletilen başvuruların değerlendirilmesi amacıyla Genel Müdürlüğümüz toplantı salonunda 21.01.2011 tarihinde saat 9:00 da yapılan toplantıya katılım listesi ekte yer almakta olup, alınan kararlar aşağıdadır;

Acil servislere başvuran her hastanın acil olarak kabul edilip edilmeyeceğinin kararının verilebilmesi için hastanın muayene edilerek değerlendirilmesi ve ihtiyaç duyulması halinde muayene yanında bazı tetkik ve tahlillerin yapılması gerekmektedir. Ayrıca Sağlık Bakanlığı tarafından acil servisler 1, 2, 3 üncü seviye olarak tanımlanmış olup,  acil muayene ücretlerinin belirlenmesinde bu seviyelerin dikkate alınması gerektiğine,

Acil servislerde yapılabilecek işlemlerin SUT kodları ile birlikte katılımcılar tarafından hazırlanarak GSS Genel Müdürlüğüne iletilmesine, bahsi geçen işlemlerin ayrıca Tebliğ eki Ek-8 Listesi üzerinden faturalandırılmasının sağlanmasına,

Sağlık Bakanlığınca yayımlanan ve acil servislerde bulundurulması gerekli ilaçların bazılarının ancak yatan hastada kullanılıyor olmasının sakıncalarını kaldırmak amacıyla bu ilaçların bir listesinin gerekçeleri ile birlikte ilgili dernek tarafından hazırlanarak GSS Genel Müdürlüğüne iletilmesine ve konunun İlaç Eczacılık Daire Başkanlığınca değerlendirilmesinin uygun olacağına,

Acil servislerden ayrıntılı epikriz istenmesinin iş yoğunluğu nedeniyle sakıncalı olduğuna, konu ile ilgili düzenlemenin yapılmasına,