Akademik Acil Tıp Dergisi Mart 2011 sayısı yayımlandı.

1.03.2011

Değerli arkadaşlar, merhabalar,

Yıl 2011. Onuncu cildimizin ilk sayısını çıkarıyoruz. Devamlı gelişen ve kendini yenileyen dergimiz yine boş durmadı. Son üç ayını Editöryel yapısını ve Bilimsel Danışma Kurulu’nu güncelleme ve yenilemeye ayırdı.Gerek yerli, gerekse yabancı onlarca derginin yayın kurulunu, danışma kurulunu ve editöryel yapısını inceledik. Amacımız, derginin bilimsel ve idari yapısını güçlendirmek ve kurumsallaşmayı artırmak. Bu amaçla bugüne kadar dergide yazı değerlendiren hakem arkadaşlarımızın da performanslarını değerlendirdik. Öte yandan bu güne kadar dergide emeği gecen ve bilimsel danışma kurulunda olan tüm hocalarımıza tekrar davet mektubu gönderdik. Bilgilerini güncellemelerini istedik. Hocalarımızın önemli bir kısmı tekrar görev almak istediklerini ifade ettiler. Bir kısmı da bize dönmediler. Kendilerine bu güne kadar vermiş oldukları emeklerden dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunarım.Uzunca bir suredir dergide hakemlik yapan ancak bilimsel danışma kurulunda olmayan arkadaşlarımız da vardı. Bu kişileri bilimsel danışma kuruluna aldık.

Öte yandan acil tıp için önemli olan konularda bölüm editörleri atadık. Dil editörü ve istatistik editörümüz güncellendi.Bu sayıdan itibaren yeni bir uygulamaya daha başlıyoruz. Kapak sayfasında o sayıda hakemlik yapan hocalarımızın isimlerini yayınlayacağız.

 

Değerli arkadaşlar,

Amacımız dinamik ve yaşayan bir ekip oluşturmak. Bu listelerin hiç birisi kalıcı olmayacaktır. Sistem içinde herkesin çalışmasını, üretmesini istiyoruz. Dergiye gelen her yazının aynı objektif ilke değerlendirilmesini istiyoruz. Ancak bunu yaparken hedefimiz sistemi hantallaştırmak değil. Dergiye gelen bir yazının hakem değerlendirmesinin tamamlanıp tekrar yazara dönme süresinin 10 günü aşmaması en büyük hedefimiz.Yazar arkadaşlardan önemli bir ricamız var. Yazı gönderirken lütfen araştırma makalelerine ağırlık veriniz. Yazılarınızın bir kısmı da İngilizce olsun.

Bu sayımızda 13 yazı ile karşınıza çıkıyoruz. 7 özgün araştırma, 1 derleme, 3 olgu sunumu, 1 toplantı raporu ve 1 editöre mektup yayınlıyoruz.Her çalışma büyük bir emeğin ve özverinin eseridir.

Yeni senede hedefimiz dergimizin yurt içi ve yurt dışı impakt faktörünü artırmak; Pub-Med ve SCI Expanded gibi indekslerde de yer almaktır.Bunun için gerekli başvuruları yaptık, yapıyoruz.

Önümüzde 12. Kış Sempozyumu ve 7. Ulusal Acil Tıp Kongreleri var. Her iki organizasyonun da çok başarılı olacağına inanıyorum.

 

Doc. Dr. Cuma Yıldırım

Editor

 

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ