Dernek Başkanımız Doç.Dr.Başar Cander Güneydoğuda mecburi hizmet yapan üyelerimizi ziyaret etti. Acil servisleri ve çalışma şartlarını yerinde inceledi.

21.03.2011

Siirt Devlet Hastanesinde mecburi hizmetini yapan dernek üyemiz Sayın. Uzm. Dr. Osman Lütfü Demirci ziyaret edildi.Güzel bir acil servis dizaynı gerçekleştiren Sn Demirci gurur veren çalışmalar yapmakta.Ekibiyle tam bir uyum yakalamış, Bölge insanlarına acil tıp uzmanının farkını göstermiş durumda.Kendisine başarılar diliyoruz

Diğer durağımız Diyarbakır'dı. Önce Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesine gittik. Burada görev yapan uzman doktorlarımızın nasıl fedakarca çalıştığını ve gerçekten isimsiz kahramanlar sıfatını hak ettiklerini gördük.Günde ortalama 300 hasta bakan  uzman doktorlarımız büyük işler yapıyorlar.Tabii bunun karşılığı ödenmez ama buna karşılık hastanenin en çok puan yapan, en çok gelir getiren birimi olmaları sevindirici, ancak diğer uzmanların buna alışması ve kabullenmesi gerekiyor. Sayın Uzm Doktor Mahmut Taş ve Uzm Dr. Asım Kalkan, daha önceden başlamış, onlara sevgili Uzm.Dr. Ayşe Bayrak,Uzm.Dr. Çetin Yaylalı ve Uzm.Dr.Lale Karaman da katıldı. Eski acil binası epey sorunlu ama sanırım yeni yerdeki acil tıp kliniği ülkemizin sayılı yerlerinden biri olacak.Mahmut Bey çalışmaları uyum içinde dizayn ediyor.Kendi öğrencilerim olan Ayşe ve Çetini orada ziyaret etmek benim için daha da güzel bir hava oluşturdu.Yaptıkları çalışmalardan dolayı kutluyorum. Sıkıntılarında da daima yanlarında olacağız.

Son olarak acil tıp için menba yerlerden biri olan Dicle Üniversitesi Acil Tıp AD  nı ziyaret ettik.Güçlü ekiple çalışmaları yerinde inceledik. Dicle zaten acil tıp için bir marka. Dernek çalışmamızda en önemli gruplardan biri olan Travma grubunun da merkezi Dicle. Onlar da yakında modern bir acil binasına kavuşacaklar. Travma Çalışma Grubu Başkanımız Sayın Prof. Dr.Cahfer Gül başta olmak üzere Yrd.Doç.Dr.Murat Orak,Yrd.Doç.Dr.Mehmet Üstündağ ,yeni göreve başlayanYrd.Doç.Dr.Ayhan Özhasenekler ve Yrd.Doç.Dr Hasan Mansur Durgun'a çalışma ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.