Samsun'da 112 Acil Sağlık ekibine saldırı.

12.05.2011

Samsun'da 112 Acil Sağlık ekipleri, hastane girişinde,  yüksek tansiyon ön tanısı ile getirdikleri hastanın yakınlarının saldırısına uğradı. Ambulansa kendilerinden sadece bir kişinin alınmasına tepki gösteren hasta yakınlarının saldırdığı şoförün hayati tehlikesinin bulunduğu, bayan doktorun ise beyin travması geçirdiği belirlendi.

Samsun'un İlkadım ilçesi Kadıköy Mahallesi'nde 71 yaşındaki yüksek tansiyon hastası M.O.'nun rahatsızlandığı ihbarını alan 112 Acil Sağlık ekibinde görevli Dr. Zeynep Fırıncı, Acil Tıp Teknikeri Esen Bulut, şoför Ali Binici'nin kullandığı ambulansla olay yerine ulaştı. Hastası M.O.'ya ilk müdahale yaptıktan sonra Dr. Zeynep Fırıncı, hastaneye kaldırmaya karar verdi. Bu sırada hasta yakınları da ambulans ile gelmek istedi. Ekibin, hastanın yanına sadece bir kişinin alınabileceğini söylemesine rağmen bu konuda hasta yakınları ısrar etti. Tartışmanın ardından hasta, ambulans ile Gazi Devlet Hastanesi'ne getirildi. Kendileri de özel araçla hastaneye gelen hasta yakınları, hastane önündeki ambulansın şoförü Ali Birinci ve Dr. Zeynep Fırıncı ile Acil Tıp Teknikeri Esen Bulut'a saldırdı. Hastane polisi ve özel güvenlik görevlilerinin müdahalesiyle saldırıya uğrayan sağlık personeli kurtarıldı.

Beyin travması geçiren Dr. Zeynep Fırıncı sabaha kadar müşahede altında tutuldu.  Beyin travması nedeniyle hayati tehlike geçiren şoför Ali Binici’nin aynı zamanda kolunda da kırık tespit edildi. Hafif yaralı Esen Bulut ise tedavisinin ardından taburcu edildi.
Acil Tıp Uzmanları Derneği olarak saldırıya uğrayan çalışanlarımıza geçmiş olsun diyoruz. 7 gün 24 saat süreyle halkımıza hizmet veren acil tıp camiası adına talihsiz ve acı bir olay olduğunu düşünüyoruz.  Bu olaya karışmış olanları da kınıyoruz.

Acil Tıp Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu