Dr. Mehmet OKUMUŞ'un 07-08 Haziran 2011 tarihinde Ankara'da yapılan "Yaşlı Sağlığı Politika Geliştirme Çalıştayı" hakkındaki yazısını okumak için tıklayınız.

16.06.2011

Saygıdeğer Hocalarım ve Arkadaşlarım,

 

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar ve Kronik Durumlar Daire Başkanlığı Yaşlı Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından  düzenlenen “Yaşlı Sağlığı Politika Geliştirme Çalıştayı”na 07-08 Haziran 2011 tarihlerinde Acil tıp Uzmanları Derneğini temsilen çalışmacı olarak katıldım. Çalıştaya katılımımızı sayın Ertuğrul Göktaş Bey memnuniyetle karşıladı. Sağlık Bakanlığı Stratejik Plan 2010-2014 çerçevesinde acil servislerde yaşlılara dönük yaklaşımlarda nasıl iyileştirmelerde bulunulabilir ve acil servislerde farklı düzenlemelere gidilebilir diye fikir teatisinde bulunuldu ayrıca yaşlılara dönük özel muayenelerde özel puanlamalar, performans önerilerinde bulunuldu. Bakanlık yetkililerine ATUDER'in yaşlılar konusunda özel bir komisyon kurduğu bilgisi verilerek acil tıp uzmanlarının bu alanda çalışma yaptıkları iletildi.

 

Sağlık Bakanlığının bu stratejik planının oluşumunda derneğimizin önerileri çalışma gurupları içerisinde en somut ve içi doldurulabilir olanı idi.Çalıştayın diğer katıldığım çalıştaya göre geleceğin planlaması açısından acil servislerin değerinin başka yönlerden de vurgulanması açısından oldukça başarılı geçtiği inancındayım.

Derneğimiz adına orada bulunmaktan ve Prof.Dr. Başar Cander hocamı temsil etmekten onur duydum.

Beni bu göreve uygun gören sayın hocama teşekkür ederim

 

Saygılarımla.

Dr.Mehmet OKUMUS

KSUTF ACIL TIP AD.

 

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ