35. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu (CPR-ACLS) 06-07 Nisan 2012 ANKARA roportajlar

20.04.2012

Aile Hekimi Dr. Güzin ÖZKARADUMAN
Ben CPR’den hep çekinen bir hekimdim. Ne Tıp Fakültesi Eğitimim süresince, ne de aile hekimliği uzman eğitimim süresince kılavuzlara bağlı kalarak net bir eğitim almamıştım.

Hocaların dinamik eğitimi ve pratik yaklaşımları ile kendi temelimi de güçlendirerek CPR yapabilme cesareti gelişti artık bende.

Kongre organizasyonu ve yer seçimi çok iyiydi.

Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
 
Pratisyen Doktor Amir Hedaya NAVIDI

ATUDER’in düzenlediği bu eğitim kurslarını uzun süredir katılabilmek için takip ediyordum. Ankara'da yapılan kursa sonunda zaman buldum ve katıldım. İşlenen konular itibariyle acil servislerde karşılaşacağımız olaylardır. Bu konuları acil servislerde çalışan ve hatta acil hekimliği yapmayan diğer hekimlerde aslında bilmesi ve bilgilerini bu doğrultuda devamlı taze tutmaları lazımdır.

İştirak edecek olan arkadaşlar, önceden işlenen konuları okuyup hazır gelmeleri bu kursu daha verimli kılacağına eminim. Ben şahsen işlenen konuları bir çoğunu unuttum veya yeni gelişmelerden habersizdim.

Bilgilerimi tazelemiş olarak gelseydim, daha iyi olurdu diye düşünüyorum.

Eğitimci hekim arkadaşlarıma ve bu kursları düzenleyen dostlara teşekkür ederim.

Ellerine sağlık
 
Pratisyen Doktor Aylın SHAFİYİ

Kursun ANKARA’da olması beni mutlu etti.

Bu kursun TKD ve ATUDER’in işbirliğiyle düzenlenmesi kursun kalitesini gösterir.

Organizasyon çok güzel. Hocalar çok özverili. Pratisyen hekimlik hayatımda bu kursun bana çok faydası olacağını düşünüyorum.

Teorik dersler çok detaylı, tek sorun 2 gün değil 3 gün olsaydı. Dersten çıktık, sonrada keşke tekrar için daha fazla zaman olsaydı.
Hocaların çok bilgili olduklarını gördüm. Çok gönülden eğitim verdiklerini gördüm.

Kurs ortamı çok güzeldi.

Tüm meslektaşlarımızın bu kursa katılmalarını isterim.

Tüm hocalarıma teşekkür ederim.
 
Pratisyen Hekim Dr. Aydın SHAFİYİ

Selçuk Üniversitesi mezunu olduğum için ATUDER’i biliyordum.

Maalesef çoğu meslektaşım ve hekim arkadaşlarım da gördüğüm kadarıyla acil durumlarda vakaya yaklaşımda bilgi ve pratik dağınıklığı vardı.

Dağınık bilgilerim yerli yerine oturdu. Kafamdaki soru işaretlerine yanıt buldum.
Birebir pratik yapma şansım oldu. Slaytların tamamını kurs başlamadan kitapçık olarak verilmesi iyi olurdu.
Genel anlamda memnunum. Dolu dolu geçti. Eğlenceli geçti.

İ.K.Y.D bir ekip çalışması olduğu için Pratisyen Hekim, Hemşire, Acil Tıp Asistanı, Acil Tıp Uzmanı, tüm bu ekibin aynı anda, aynı bilgileri tek bir noktadan alması büyük bir avantajdır. Çünkü Resüssitasyon; birbiriyle uyumlu çalışması gereken bir ekip işidir.

Bence tek sorun teorik sınavın, derslerinin bitiminde yapılması. Çünkü ikinci gün derslerini tekrar yapma şansım olmadı.

Tüm hocalarıma teşekkür ederim
 
Uzman Kardiyolog Dr. Ayşe Cennet SARIMEHMETOĞLU İNCE
35.İKYD Kurs İkincisi.

2 yıl önce asistan hekim iken uzman eşliğinde yaptığımız resüsitasyonun, kılavuzlara göre yapılmadığını düşündüğüm için İKYD kursuna gelip sertifikamı aldım. Ülkemizde kardiyoloji de bile daha efektif resüsitasyon yapmayan/yapamayan hekimlerin olduğunu biliyorum.

Bu sefer katılma sebebim, İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsünden(İ.Ü.K.E) den uzmanlığımı aldım ve orada sadece kardiyak hasta görüyorduk. Devlet Hastanelerinde her türlü arrestler çocuk, boğulma, elektrik çarpması, SVO görmem.

Kursun eğitmenleri hem konu anlatımı, hem iletişim açısından oldukça başarılı, ancak hemşirelerle, hatta bazen pratisyen hekimlerle beraber bazı konulardan geçmek zor olabiliyor. Ben daha fazla pratiğe yönelik ve zorlayıcı vakalarla çalışmak isterdim. Her hekime ve uzmanlığa göre kursun ayrılamayacağını biliyorum, ancak hemşirelerle bazı vakaları tekrar tekrar geçmek(özellikle uygulamalarda) benim için sıkıcı oldu.

2010 Ekim AHA kılavuzları okuduğum için teorik konular bana fazla bile geldi diyebilirim.
Ancak sizin bu kılavuza uygun anlatımlarınız yanlış yapmadığımızı gösterdiği için de ben size teşekkür ederim.
YAZARLAR


AYIN MAKALESİ