Dernek Başkanımız Prof.Dr. Başar CANDER ve Uluslararası İlişkiler Temsilcimiz Doç.Dr. Polat DURUKAN,1 st Global Network on Emergency Medicine Conference 13-17 Ocak 2012 için Dubai'deydi.

20.01.2012

Sevgili Acil Tıp çalışanları,

13-17 Ocak 2012 tarihleri arasında Dubai’de yapılan “1st Global Network on Emergency Medicine Conference”’a Acil Tıp Uzmanları Derneği adına Dernek Başkanımız Prof. Dr. Başar CANDER organizasyonda Türkiye temsilcisi olarak yer alarak, Dernek Uluslararası İlişkiler temsilcimiz Doç. Dr. Polat DURUKAN da “Evolution of Emergency Medicine in Turkey-Türkiye’de Acil Tıbbın Gelişimi” isimli sunularıyla katılmışlardır. Beş kıtadan, elliye yakın ülkeden katılımcının olduğu kongre Ortadoğu ve Kuzey Afrikanın en büyük merkezi olan “Dubai World Trade Centre”’de gerçekleşmiştir. İki gün kongre öncesi workshop, 3 gün de bilimsel oturumlarla bilimsel açıdan doyurucu bir kongreye ev sahipliği yapan Dubai’de eşsiz mimari tasarımlar dikkat çekmektedir.

Prof. Dr. Başar CANDER ve Doç. Dr. Polat DURUKAN’ın burada birçok ülkeden gelen delegelerle ve Arap Dünyasının temsilcileri ile Uluslararası Acil Tıbbın Dünyada ve Türkiye’de gelişimi ile ilgili görüşme ve temasları olmuştur. Ayrıca 3-6 Ekim 2012 tarihlerinde Acil Tıp Uzmanları Derneği ve Avrupa Acil Tıp Birliği (EuSEM) tarafından Antalyada ortak gerçekleştirilecek olan “EuSEM 2012” kongresinin de organizasyon ve bilimsel kurul toplantıları da aynı konferans sırasında gerçekleştirilmiş, Avrupa Acil Tıp Birliği Başkanı Prof. Dr. Abdelouahab BELLOU ile her konuda tam bir görüş birliğine varılmıştır. 2012 yılının bundan sonraki en büyük bilimsel toplantısı olan “EuSEM 2012” kongresinde buluşmak dileğiyle hepinize saygılar sunuyoruz.

 

 

 

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ