Akademik Acil Tıp Olgu Sunumları Dergisi Yıl 2012, Cilt 3, Sayı 1 yayımlandı. Dergi Editörümüz Dr. Yusuf YÜRÜMEZ'in Editör'den yazısını okumak için tıklayınız.

13.02.2012

Değerli Okurlar;

Akademik Acil Tıp Olgu Sunumları Dergisi ailesini temsilen 2012 yılında da sizlerle birlikte olmaktan son derece mutlu olduğumuzu bilmenizi istiyorum.

2012 yılı bizim için son derece önemli bir yıl. Neden mi? Kısaca özetlemeye çalışayım:

1-        Kriter indeks olma: Hali hazırda yaklaşık olarak 16 indeks (15 yurtdışı ve 1 yurtiçi) tarafından taranıyoruz. Bununla birlikte Üniversiteler Arası Kurulca kriter kabul edilen indekslere de yapmış olduğumuz başvurulara ait ilk değerlendirme raporlarını da bu yıl içerisinde alacağız. Heyecanla bekliyoruz.

2-        Yayın kalitesi: Yayın kalitesini artırmaya yönelik ciddi bir yapılanma içerisindeyiz. Bu amaçla dergimizdeki değerlendirme sürecinde yeni bir yapılanmaya gittik. Bu yapılanma özelleşmiş ve hızlı bir değerlendirmeyi amaçlamaktadır. Sonuçlarını 2012 yılı içerisinde hep birlikte görmeyi ümit ediyoruz.

3-        Profesyonel yayıncılık: Dergimizce gelinen noktanın bir üst noktaya taşınması amaçlandı ve medikal platformda profesyonel yayıncılık anlamında kendini kanıtlamış bir firma olan AVES Yayıncılık ile anlaşıldı. Artık dergimiz AVES Yayıncılık tarafından basılacak ve dağıtılacaktır.

4-        Yeni bir çehre: Elinizdeki sayıda gördüğünüz mizanpaj da dahil pek çok şeyin sonraki sayılarda sürekli bir değişim ve gelişim göstereceğini rahatlıkla söyleyebilirim. İçerik kadar görüntüde de belli bir çıtanın üzerine çıkmak en temel hedefimizdir. Değişim sürecini sonraki sayılarda hep birlikte yaşayacağız.

Tüm bu hedeflere rağmen en temel hedefimizden yine ödün vermiyoruz !!!  SİZLERİN GÜVENİ… Bunu asla kaybetmemeye çalışacağımızdan emin olabilirsiniz.

Bizler tüm bunları yaparken sizlerin “yok mu bizim de yapabileceğimiz bir şeyler” diye düşünenleriniz olabilir. Pek tabi var. Dergimizin gelmiş olduğu noktanın bir sonraki aşaması yine sizlerden gelecek destek ile olacaktır. Bu hususta iki konuda desteğinize ihtiyacımız var: Atıf ve İngilizce yazı. Lütfen yazmış olduğunuz yazılarda dergimizi de unutmayın ve dergimize yayın gönderirken Türkçe olduğu kadar İngilizce de yazılar bastığımızı düşünerek bu konuda da destek olunuz.

Geçmişe ibretle geleceğe ise ümitle bakıyoruz.

Ümidimizi paylaşmak dileği ile…

 

Saygılarımla Doç. Dr. Yusuf YÜRÜMEZ 

Editör

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ