T. C Sağlık Bakanlığı 14 Mart Tıp Bayramı Etkinlikleri

22.03.2012

14 Mart 2012 Saat 17.00'da, Ankara ATO Kongre Merkezinde yapılan ve T.C Sağlık Bakanı Sayın Prof. Dr. Recep AKDAĞ'la birlikte milletvekilleri, bakanlık bürokratları, genel müdürler, İl sağlık müdürleri, 81 ilden gelen yılın doktoru ödülüne layık görülenlen doktorlar ile çok sayıda izleyicinin hazır bulunduğu törerene İstiklal Marşı ve şehitlerimiz için saygı duruşu ile başlandı.

Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın kutlama mesajı okundu. Açılış konuşmaları için Tıp Fakültesi öğrencilerini temsilen Dr. Ömer VURAL, Asistan Doktorları Temsilen Ahmet Nihat BAYSAL ve yılın doktorlarını temsilen Mardin'in Derik İlçesi aile hekimi Dr. Ali DURSUN birer konuşma yaptı. Son olarak sağlık bakanımız konuştu, konuşmasında önemli mesajlar vardı.

Birincisi, sağlık çalışanlara karşı yapılan şiddete bakanlık olarak da taraf olacaklarını ve hukuksal destek vereceklerini söyledi. Asistan eğitimleri, çalışma şartları konusunda çalışma yapacaklarını belirttiler ve son olarak da yeni bakanlık logosunu tanıttılar.

Ayrıca Van deppreminde görev alan UMKE ekibine özel olarak teşekkür etti onları sahneye davet ederek plaket ve belge verdi. Bu grubun içinde halen Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışmakta olan, Acil Tıp Uzmanı Dr. Recep DURSUN bey de vardı.

Daha sonra ödül törenine geçildi, İlk yüz naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi ekibine, organ nakli konusunda başarılı nakiller yapan İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi ekibine, meslekte 50 yılını aşmış doktorlara sırasıyla ödüller verildi.

Yurt içinde Van'a, yurt dışında ise Somali ve Berlin'e canlı bağlatılar gerçekleştirildi. Daha sonra ise 81 ilden gelen ve yılın doktoru seçilenlere sağlık bakanımız tek tek ödüllerinillerini verdi fotograf çektirdi.

Bizim açımızdan sevindirici olan ise 3 Acil Tıp Uzmanının bu ödüle layık görülmesi idi.

Derneğimiz asil üyeyelerinden ve Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorlarından Dr. Recep DURSUN, Adıyaman Devlet Hastanesi acil Tıp Uzmanı Dr. Savaş ERİŞ ve Karaman Devlet Hastanesi Acil Tıp Uzmanı Dr. Menderes KILDIRAN.

Meslektaşlarımızı tebrik eder, bu vesile ile de Tüm Tıp camiasının 14 Mart Tıp Bayramını Kutlarız.

İyiki varsınız.

Acil Tıp Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu.

 

 

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ