Uluslararası Acil Tıp Sempozyumu Bakü AZERBAYCAN 13-15 Nisan 2012 Dr. Onur İNCEALTIN ve Dr. Recep DURSUN'un Sempozyum değerlendirmeleri.

10.05.2012

 

Acil Tıp Uzmanı Dr. Recep DURSUN
Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi

Sempozyum yeri olarak Bakü/AZERBAYCAN seçimi yerinde olmuştur. Hem öz kardeşlerimiz,hem de depremde en çok yardımı yapan ülkelerden biriydi. Çok sıcak karşılandık, memnun olduk. Sempozyum düzenleme heyeti başta Prof. Dr.Başar CANDER hocamı ve Doç.Dr. Yücel YAVUZ hocamı ve ekibini tebrik ediyorum.
Otelleri beğenmedim, acenta olarak kiralanan  transfer arabaları eskiydi, ancak Bakü gezisini beğendim.
Şahsım adına çift kişilik oda istememe rağmen bana single oda verilip extra ödeme talep edildi, zaten bütün kongre masrafını kendim karşılamıştım...
 
Hocaların sunumları çok güzeldi, zaten profesyonel bir ekip kurulmuştu. Başka kongrelerde yeni simalara da yer verilebilir. Altı aydır deprem bölgesinde çalışıp depremi yaşayan bir uzmanın görüşleri,afet ile ilgili sunumları  başka kongrede yerinde olacağını ve ilgi çekeceğini  düşünüyorum..
 
***********
 
Acil Tıp Uzmanı Dr.Onur İNCEALTIN
İstanbul Medeniyet Üniversitesi
Göztepe Eğitim Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği
 
Merhabalar...
Acil tıp açısından  ilk kez yurtdışında  bir sempozyum düzenlenildiği için öncelikle tebrik ve teşekkürlerimi sunarım. Sempozyumun tıbbi içeriği acil tıbbın temel konularından oluşmaktaydı. Salondakı katılımın fazlalığı ve konuların dikkatle takip edilmesi dikkatten kaçmadı. Sadece bir sunumun rusça gerçekleşmesi sunuma olan ilgiyi bizim açımızdan azalttı. Sunumlarda sadece ilk gün açılış konuşmasının uzaması nedeniyle zaman aksaması yaşandı. Muhtemelen Azerbaycan'da acil tıp kliniğinin  olmaması nedeniyle konular hazırlanırken daha basit ve sade olarak değerlendirilmiş. Hemen hemen her dersi kaçırmamaya gayret ettim, keyifte aldım.
 
Sunum yapan akademisyenlerin sıcakkanlılığı salonda sempatik bir ortam oluşturdu. Kliniğimiz tarafından gönderilen posterin ödül almasıda ayrıca kliniğimiz için pozitif motivasyon sağladı. Bu kongrenin en güzel anılarından birisi oldu bizim için. 
Sempozyumun sosyal programı da oldukça başarılıydı. Büyük bir aile gibi Bakü'nün önemli bölgeleri gezildi.
Sosyal yöndende dolu bir sempozyum geçirilmesi için emek sarfedilmiş. 
 
Sonuç olarak bilimsel yönüyle  ve sosyal yönüyle  bu güzel kongre atmosferinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her sempozyum ve kongrede fırsat buldukça yakın takibe devam edeceğiz.
 
Saygılarımla... 
 
 
 
 
 
YAZARLAR


AYIN MAKALESİ