İstanbul Acil Tıp Sempozyumu 09.06.2012 Şişli İstanbul Kardiyolojik Aciller ATUDER Başkanı Prof. Dr. Başar CANDER'in açılış konuşması.

14.06.2012

Acil Sevislerde çalışanların neler çektiğini kimse bilmiyor.

Acil Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Prof. Dr. Başar CANDER, İstanbul Acil Tıp Sempozyumu açılış konuşmasında; Acillerin düzeltilmeden sağlık hizmetlerinin düzeltilemeyeceğini belirterek, Acil Servislerde çalışanların neler çektiğini kimse bilmiyor dedi.

Acil Servislerde çalışnaların bu işe gönül vermiş birer kahraman olduğuna vurgu yaparak, 2010 yılında acil servislere başvuran hasta sayının 86 milyon, Türkiye nüfusunun ise 72 Milyon olduğunu söyledi. Günde binden fazla başvuru alan acil servisler var. Acil Servisler hep kalabalık. Herkes önce kendi hastasına bakılsın istiyor. Hergün bitmek bilmeyen bir savaş var acil servislerde ve burada çalışanlar da isimsiz birer kahraman. Eleman sayısı yetersiz. Acil servislerdeki cihazların çok önemli bir kısmı ikinci el, yani başka servislerde kullanılmayan cihazlar buralara gönderilir. Acil servisler çalışma alanı olarak çok dar yerler. Çok yorucu ve riskli çalışma şartlarından dolayı çoğu kimse tarafından da  tercih edilmiyor. 365 gün 24 saat haftanın her günü acil servislerde bitmek bilmeyen bir savaş var. Ama idareciler şunu unutmamamlıdır; aciller düzeltilmeden sağlık hizmetleri düzeltilemez, İstanbul düzeltilmeden Türkiye düzeltilemez.