Derneğimiz Asil Üyesi Uzm. Dr. İsmet ERAYDIN Senaryosunu yazıp Yönetmenliğini yaptığı “ Tepenin Uşakları” isimli sinema filmi, 16 Ağustos 2013 tarihinde vizyona girecek.

2.07.2013

 Derneğimiz asil üyelerinden ve Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği doktorlarından Uzm. Dr. İsmet ERAYDIN’ın ilk uzun metrajlı filmi olan “Tepenin Uşakları” filmini çekti. 

http://www.tepeninusaklari.com

16 Ağustos 2013 tarihinde vizyona girecek olan filmin konusu; Hikmet ve Züleyha’nın masum aşkını, sıcak ve içten Karadeniz insanının tüm doğallığıyla sunuyor.

Acil Tıp Uzmanları Derneği olarak da kongrelerimize tiyatro grubu ile birlikte davet ettiğimiz Dr. İsmet ERAYDIN, “Grup Bilmem Ne” isimli tiyatro grubu ile 6. Ulusal Acil Tıp Kongresi 06 - 09 Mayıs 2010 Antalya ve  “Kalp Krizi Değil Gülme Krizi” isimli oyunu ile de 7. Ulusal Acil Tıp Kongremizde 26- 29 Mayıs 2011 Antalya’da birer  gösteri yapmıştı.

Kendisini ve ekibini bu başarısından dolayı tebrik ederiz.

Ayrıca çok fazla sorunu olan Acil Tıp Camiasının bir üyesi olarak, tüm zorluklara rağmen film yapmayı başarabildiği için de teşekkür ederiz. 

Acil Tıp Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu.

Dr. İsmet Eraydın – Yönetmen / Senarist hakkında.

Biyografi

1972 yılında Trabzon’da doğdu. 1990 yılında girdiği Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1996 yılında mezun olan Dr. İsmet Eraydın, on yıl süreyle Türkiye’nin çeşitli yerlerinde görev yaptı. 2010 yılında KTÜ Tıp Fakültesi’nde “Acil Uzmanı” olarak ihtisasını tamamladı.

Halen meslek hayatına devam eden, Dr. İsmet Eraydın, ilk olarak hastalar için sahnelediği “Kalp Krizi Değil, Gülme Krizi” adlı doğaçlama oyunun yoğun ilgi görmesi üzerine, tiyatro serüvenine profesyonel olarak devam etme kararı aldı. “Grup Bilmem Ne” ismiyle, Türkiye genelinde yaklaşık elli ilde turne düzenleyen Dr. İsmet Eraydın ve ekibi, Mayıs 2013 itibariyle 180 bin seyirciye ulaştı. Yeşilçam’ın ödüllü görüntü yönetmeni Aytekin Çakmakçı’dan sinema üzerine eğitim alan Eraydın, Trabzon Belediyesinin düzenlediği 1. Demir elma kısa film festivalinde, “Dasvidanya” isimli kısa filmiyle, ikincilik ödülünü aldı.                                                                                                    

Dr. İsmet Eraydın, senaryosunu yazıp, yönettiği ve aynı zamanda eşi Esin Eraydın’la birlikte yapımcılığını da üstlendiği ilk uzun metraj sinema filmi “Tepe’nin Uşakları”nı 16 Ağustos 2013’te görücüye çıkarmaya hazırlanıyor.

 

Büyük bir spor kenti olmakla birlikte aynı zamanda önemli bir kültür sanat şehri olan Trabzon’da, sinemanın daha fazla yer edinmesini hedefleyen Eraydın, bu yöndeki çalışmalarına devam etmektedir.

 http://www.tepeninusaklari.com

Filmin senaryosu ve karakterler hakkında bilgi için tıklayınız

 

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ