Bayburt Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli Acil Tıp Uzmanı, bir hasta yakını tarafından saldırıya uğradı.

13.08.2012

Bayburt Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde görevli Acil Tıp Uzmanı (İsminin açıklanmasını istemedi), bir hasta yakını tarafından dövüldü.

Annesine ağrı kesici iğne yaptırmak için 13.08.2012 tarihinde gece 02:30 – 03:00 sularında geldiği Bayburt Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde hastası ile zamanında ilgilenilmediğini gerekçe gösteren hasta yakını, önce tartıştığı doktora daha sonra tekme tokat saldırdı. Bayburt Devlet Hastanesi Acil Servisi koridorlarında yaşanan saldırı anı hastanenin güvenlik kamerasına da saniye saniye yansıdı.

Görüntülerde isminin açıklanmasını istemeyen Acil Tıp Uzmanı ile muayene odasında konuşmaya başlayan hasta yakını, daha sonra tartışmaya başlıyor. Tartışmanın büyümesi üzerine olay yerine gelen özel güvenlik görevlisi ile de kısa bir süre tartışan hasta yakını hastane polisi ve özel güvenlik görevlilerince olay yerinden uzaklaştırılıyor.

Olaydan kısa bir süre sonra Acil Servisin içerine nasıl girdiği belli olmayan hasta yakını, koridorda meslektaşımız ile yeniden karşılaşıp, birlikte yürümeye başladığı sırada  hakaret edip aniden tekme ve  tokatlarla  saldırıyor. Saldırının şiddeti ile yere düşen doktorun imdadına ise koridordaki vatandaşlar, sağlık çalışanları ve ardından da güvenlik görevlileri yetişiyor.

Olayın ardından gözaltına alınıp ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan saldırganın emekli bir polis memuru olduğu öğrenildi. Saldırının şiddeti ile orta seviye kafa travması geçiren ve bir gözü moraran doktor aynı hastanede müşahade altında tutulmaya devam ediyor.

Acil Tıp Uzmanları Derneği olarak, olayı öğrendiğimiz anda hemen meslektaşımızı arayarak geçmiş olsun dileklerimizde bulunduk, kendisinin yanında olduğumuzu ifade ettik.

Meslektaşımıza yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz.

Yüce mahkemelerimizden ve savcılarımızdan bu olaya hemen el koymasını istiyoruz.

Acil Tıp Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu.

http://www.haberler.com/acil-servis-doktoru-hastanelik-oldu-3859947-haberi/

http://www.haberturk.com/saglik/haber/767831-saglik-calisanlari-isyan-etti

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=1332963&title=doktora-hastamla-niye-ilgilenmedin-dayagi

http://www.haber7.com/guncel/haber/914245-hasta-yakini-doktora-yumruk-yagdirdi

 http://www.bayburtsila.com/guncel/acil-doktoruna-yapilan-saldiri-kinandi-h2084.html

 

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ