Akademik Acil Tıp Dergisi(AATD) 2012 yılı Cilt 11, Sayı 3 yayımlandı, baş editör Prof. Dr. Cuma YILDIRIM'ın Editörden yazısını okumak için tıklayınız.

21.09.2012

Değerli Arkadaşlar, Sevgili Dostlar Merhabalar,

On birinci cildin üçüncü sayısı ile karşınızdayız. Koca bir yaz geçirdik. Ağustos böceği mi idik bilemiyorum. Umarım olmamışızdır. Biz istesek de şartlar bizi çok çalışmaya sevk etti. Sıcak yaz, tatilciler, ramazan, bayram, komşu ülkeden mülteci akını, Avrupa Acil Tıp Kongresi’nin hazırlıkları derken bir de baktık ki takvimler 1 Eylül’ü gösteriyor.

Derginin mutfağını tam anlamı ile tekrar yapılandırdık. Her aşamayı tarafsız ve şeffaf hale getirmeye çalıştık. Bazı yeniliklerden dolayı hali ile yazı değerlendirme sürecinin biraz uzamasına neden oldu. Bunun üzerinde de çalışıyoruz.

Son yılların yükselen trendi AVM (Alışveriş Merkezi)’lerde gezerken vitrinlerde sık sık şu yazıyı görüyorum: ‘BİZİMLE ÇALIŞMAK İSTER MİSİNİZ’ Bu slogan tam da bize uyan bir slogan. Evet tüm genç akademisyen arkadaşlarımı ve akademisyen olmaya hevesli uzman arkadaşlarımı dergide görev almaya davet ediyorum. Dergiye gelen yazıların tarafsız, yansız ve hızlı değerlendirilmesini istiyorsanız lütfen siz de işin bir ucundan tutun.

Bu sayıda 14 yazı ile karşınıza çıkıyoruz. Ben özellikle Editörden yazısını okumanızı öneriyorum. Kıbrıs’tan bir çalışma var. Bir üniversite hastanesine Dermatoloji Başvurularını incelemişler. Kendi çalıştığım merkezden gönderilen bir çalışmada Hasta ve Hasta Yakınlarının Acil Servis Hakkındaki şikayetlerini inceleyen bir çalışma var. Bu çalışma da aslında önemli. Meslek hayatımın ilk yıllarında şikayet dilekçeleri beni çok rahatsız eder ve reaksiyonal olarak bazı duygusal tepkilerim olurdu. Şimdi öyle düşünmüyorum. Aslında bu belgeler bizim için çok önemli. Kendimizi ve eksiklerimizi bu belgelerde daha iyi görebiliriz.  Diğer çalışmaların da her biri yoğun bir emeğin ve çalışmanın eseri. Tamamını okumanızı öneririm.

3-6 Ekim 2012 tarihlerinde Avrupa Acil Tıp Kongresi ülkemizde yapılacak. Bu ülkemiz acil tıbbı için büyük bir fırsat. İlk Avrupa Acil Tıp Kongresine 1997 yılında katılmıştım. O yıllarda asistandım. Hiç unutmuyorum 4 poster ile gitmiştik. Bizim için çok büyük bir heyecan idi. İtalya San Marino’da olmuştu. Büyük ekonomik sıkıntılara rağmen çok zor şartlarda gitmiştik. Şimdi bu kongre ülkemizde oluyor.  Dernek yönetimi bu kongreyi Türkiye’ye almak için o kadar gayret sarf etti ki tahmin edemezsiniz. Lütfen katılın ve istifade edin. Ülkemizde yapılacak bir kongreden uluslararası katılım belgesi alınacak. Bence bu kaçırılmayacak bir fırsat.

İyi okumalar… İyi kongreler…

 

Cuma Yıldırım

Baş Editör

 

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ