Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah GÜL'ün 7. Avrupa Acil Tıp Kongresi ve 8. Ulusal Acil Tıp Kongresi için Derneğimize ve Organizasyon komitesine gönderdiği mesaj.

15.10.2012

CUMHURBAŞKANLIĞI
BASIN MERKEZİ
TEL: 470 20 70
3 Ekim 2012


    Sayın Acil Tıp Uzmanları Derneği,
    7. Avrupa Acil Tıp Kongresi ve 8. Ulusal Acil Tıp Kongresi Organizasyon
    Komitesi Üyeleri


    Antalya'da düzenlenen 7. Avrupa Acil Tıp Kongresi ve 8. Ulusal Acil Tıp Kongresi'ne davetiniz için teşekkür ediyorum.

    Ülkemizin, uluslararası tıp dünyasından saygıdeğer isimleri biraraya getiren böyle büyük bir organizasyona evsahipliği yapmasını memnuniyetle karşılıyorum. Kongre'nin gerçekleştirilmesinde emeği geçen kişi ve kuruluşları kutluyorum.

    İlk tanı ve hayat kurtarıcı tedavi girişimlerinin yapılması bakımından acil tıp biliminin ve acil servis ünitelerinin, gerek tıp bilimleri içerisinde gerek insan yaşamında ayrı bir önemi bulunmaktadır. Öğretim üyeleri, asistanlar, hemşireler, hastabakıcıları ve diğer çalışanlarıyla acil tıp personeli, zor şartlar altında görev yapsalar dahi, zamanla yarışarak, hastalara en iyi hizmeti en hızlı ve güncel şekilde sunmak amacıyla takdirle karşıladığımız bir gayretin içindedirler.

    Şüphesiz tüm bilim dalları gibi Acil Tıp Bilimi de, sürekli gelişme içerisindedir. Yaşanan gelişme ve yeniliklerin takibi bakımından bu tür uluslararası toplantıların büyük önem taşıdığına inanıyorum.

    7. Avrupa Acil Tıp Kongresi ve 8. Ulusal Acil Tıp Kongresi'nin de bilimsel bir şölen atmosferinde gerçekleştirilerek, bilgi ve tecrübe paylaşımının yanı sıra, mesleki dayanışmanın sağlanmasına da imkan tanıyacağını düşünüyorum.

    Değerli konuklarımıza hoşgeldiniz diyor, Kongre'nin verimli geçmesi dileğiyle, tüm katılımcılara başarı dileklerimi, selam ve sevgilerimi iletiyorum.

Abdullah GÜL
Cumhurbaşkanı

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ