Akademik Acil Tıp Dergisi(AATD) 2012 yılı Cilt 11 Sayı 4 yayımlandı. Editör Prof. Dr. Cuma YILDIRIM'ın yazısını okumak için tıklayınız.

10.12.2012

Sayın Meslektaşlarım,

2012 yılının son sayısını çıkarıyoruz. Bir yılı daha geride bıraktık. On birinci cildimizi tamamladık. Her yıl olduğu gibi bu yıl da 2013 yılı için tüm editöryel çatımızı tekrar gözden geçireceğiz. Dinamik, çalışkan yenilenen, amatör ruhunu kaybetmeden kurumsal kimliğini güçlendirmeyi hedefleyen bir ekip olmaya devam etmek istiyoruz.

Yıl içinde çalışma şartlarımızı defalarca gözden geçirdik. Bazen bazı isimleri değiştirmek zorunda kalıyoruz. Lütfen hocalarımız ve arkadaşlarımız bize gönül koymasınlar. Manasız isim ve resim yerine gerçek işler yapmak istiyoruz. Adama göre iş zihniyetinin ön plana çıktığı her kurumda köhneleşme, gerileme, yıkılma, parçalanma ve dağılma başlamıştır. Eğer bir dağa tırmanıyorsanız tırmanmazsanız iniyorsunuz daha doğrusu düşüyorsunuz demektir. Şuna karar vermek gerekir. Bu dergi birilerinin sırf isimleri bir yerlerde yazılsın ya da birilerinin yazıları kolay basılsın diye mi olacak yoksa gelecek nesillere akademik bir şeyler mi vasiyet bırakacak.

****

Bu sayımızda 16 yazı basıyoruz. Bu yazıların 12’si  Türkçe  4’ü İngilizce. Sekiz Araştırma Makalesi, 5 Olgu Sunumu, 1 Derleme, 1 Editöre Mektup ve 1 Kısa Rapor basıyoruz. Editöre Mektup Kayseri Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nden. İlginç bir klinik tecrübeyi anlatıyor. Kısa Rapor ise genç bir akademisyen arkadaşımızın iki aylık bir Amerika tecrübesini yansıtıyor. Bu süre içinde yaşadıkları, gözlemleri ve kendi bakış açısı ile Acil Tıp Sistemini anlatıyor. Oldukça eğlenceli ve faydalı bir yazı. Mutlaka okuyun. Yine Atıf Bayramoğlu ve arkadaşlarının ‘Universiade 2011 Hastane Başvurularının Analizi’ çalışması da öne çıkan çalışmalardan. Kısacası her çalışma oldukça yoğun bir çalışmanın eseri. Okunmayı hak ediyor.

****

Her bastığımız yazının kaliteli olması hem bizim hem de sizlerin elinde. Lütfen planlanmış, prospektif çalışmalarımızı artıralım. Mümkün olduğu kadar dil olarak İngilizceyi tercih edelim. Kendi dergimizde yayınlanan yazılardan uygun olanları yeni çalışmalarımızda referans gösterelim.

Hakem atamalarında serbest hakem atamalarına ağırlık verdik. Bir yazı geldiğinde ulusal ve uluslar arası yayınlarda konu ile ilgili en çok yazı yazan yerli ya da yabancı herhangi bir hakem ataması yapıyoruz. Böylece daha objektif ve tarafsız değerlendirmeler yapabiliyoruz.

Bu vesile ile yayın kurulu olarak yeni yılınızı en içten dileklerimizle kutlar, mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir yıl dileriz.

Cuma Yıldırım

Baş Editör