Akademik Acil Tıp Dergisi (AATD) Cilt 12, Sayı 1 yayımlanmıştır. Dergi baş editörümüz Prof.Dr. Cuma YILDIRIM'ın Editörden yazısını okumak için tıklayınız.

13.03.2013

Değerli okurlar, Sevgili Dostlar,

Akademik Acil Tıp Dergisi artık 10 yaşında. Şimdilerde daha güçlü ve daha olgun. Sizlerin de desteği ile geleceğe daha umutlu bakabiliyoruz artık. Acil Tıp Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu ve Sayın başkan daha iyi bir dergi çıkarabilmemiz için hiçbir gayretten ve masraftan kaçınmıyorlar. Baş editör olarak dernek yönetimine şükranlarımı sunuyorum.

Dergicilik zor olduğu kadar masraflı bir iş. Yanlış anlamayın bizler herhangi bir para almıyoruz. Tamamen gönüllü. Ancak bu giderler web, tasarım, dizgi, baskı ve dağıtım işleri için harcanıyor. Ya çok iyi reklam bağlantılarınız olacak, ya yazı sahiplerinden para alacaksınız ya da bir şekilde destekleneceksiniz. Bu bağlamda derneğin en büyük gider kalemini dergi oluşturmaktadır.

Bu yıldan başlayarak yayıncı kuruluşumuzdan ek olarak sekreterlik hizmeti almaya başladık.  Bundan sonra dergimize gönderilen yazılar ilk aşamada yayınevimiz AVES bünyesinde kurulu olan bir ekip tarafından kontrol edilecek, yazıların eksikleri tamamlandıktan ve dergimizin kurallarına uygun hale getirildikten sonra değerlendirme sürecine alınacaktır. Bu sebeple sizlerden ricamız, değerlendirme işlemlerinde bir gecikme olmaması için, yazınızı dergimizin kurallarına göre hazırlamanız ve on-line makale sistemine yüklemenizdir. Bu süreçte yayınevimizin sizlerden talep edeceği bilgi ve belgeler dergimizin uluslararası biyomedikal yayıncılık standartlarına kavuşması ve uluslararası indeksler tarafından taranması açısından önem arz etmektedir. İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederiz.

Bu sayıdan itibaren yeni bir uygulamaya daha başladık. Arka kapak sayfasında acil serviste en çok ihtiyaç olan ve çabuk unutulan konularda duvar yazıları ya da kapak yazıları (daha uygun bir isim öneren olursa memnuniyetle kabul ederiz) yayınlayacağız. Bu sayıda ‘Acil Serviste Girişimsel Anestezi ve Sedasyon’ başlıklı bir duvar yazısı yayınlıyoruz. Bu çalışma yaklaşık 3 yıldır kendi acil servisimde 70x100 cm ebatında asılı vaziyette duruyor. Biz kulanıyoruz. Çok faydasını da gördük. Ağrı departmanı ile birlikte hazırladık. Bu uygulamanın amaca tamamen pratiğe yönelik olacak. Umarım arkadaşlarımıza faydalı olur.

İyi okumalar diliyorum…

Cuma Yıldırım

Baş Editör

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ