Akademik Acil Tıp Olgu Sunumları Dergisi Cilt 4 Sayı 1 Ocak 2013 sayısı yayımlanmıştır. Dergi editörümüz Doç. Dr. Yusuf YÜRÜMEZ'in editörden yazısını okumak için tıklayınız.

14.03.2013

 Değerli Okurlar,

Öncelikle 2013 yılının hem dergimiz hem de camiamız için güzel geçmesini te- menni ediyorum. Zaman o kadar hızla akıp gidiyor ki ancak durup geçmişe baktığımızda bunu fark edebiliyoruz. Geçen zaman bizden bir şeyler alıp götürse de bir şeyleri de bıraktığı muhakkak. İyi veya kötü… Bunu bizim tercihlerimiz belirliyor.

AKATOS bu açıdan bakıldığında iyi bir tercih ve emeğin karşılığı iyi bir hediye. İlk sayıdan itibaren tüm sayıları önünüze koyduğunuzda sizin de görebileceğiniz üzere dergimiz kendini yenileyen ve ilerleyen bir hüviyette ve bu bizi mutlu edi- yor. 2013 yılında da durmadan çalışmaya devam diyoruz. Yenilenme ve gelişme sürecimiz devam ediyor ve devam edecek. Bu sayıda farklı olarak ne var? İçerik olarak yazım kurallarında da belirtildiği üzere Türkçe ve İngilizce yazıları basmaya devam ediyoruz.

Denge yaklaşımı içerisinde olmamıza rağmen İngiliz- ce yazıların basım süreci açısından biraz daha hızlı basıldığını fark etmişsinizdir. Hem bunu hem de genel olarak dergimize kabul edilen yazıların hızla basıma girebilmeleri amacı ile bu sayıdan itibaren dergimizdeki 12 olan makale sayısını 15 olarak göreceksiniz.

Yayın evimizin bize sağlamış olduğu bir imkân ile bu sayıdaki yazıların tamamı intihal açısından gözden geçirilerek yazıların özgüllüğü sorgulanmıştır. Bu açıdan bakıldığında özgün vaka takdimleri okuyacağınızı da belirtmek isterim. Ayrıca dergimizdeki yazıların sağ alt köşesindeki kare kodları cep telefonlarınız ile okuttuğunuzda doğrudan makaleye internet üzerinden de ulaşabileceksiniz.

Son olarak dergimize verdiğiniz destek nedeni ile siz değerli okurlarımıza her za- man müteşekkir olduğumuzu biliyorsunuz. Ancak dergimizin SCI ve PUBMED kapsamında da dizinlenmesini arzu ediyoruz. Bunun için dergi yönetimi olarak ek- siğimizin olmadığını rahatlıkla söyleyebiliyorum. Çünkü bu iki kurumdan da geri bildirimler aldık ve tek bir eksiğimiz var: ATIF. Bu konuda sizlerin desteği olmadan bir şeyler yapmamız mümkün görünmüyoruz.

Lütfen dergimize sahip çıkalım. ATIF YAPALIM VE ATIF YAPTIRALIM. Acil Tıp Camiası olarak SCI kapsamında bir dergimizin olmasının zamanı geldi ve geçiyor. Her okurumuz yazdığı her makalede bir atıf yapsa bize yeter…

Saygılarımızla

Doç. Dr. Yusuf Yürümez 

Editör

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ