6. Acil Tıp Okulu (ATOK) 13-15 Aralık 2013 Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ankara değerlendirme.

20.12.2013

 Acil Tıp Uzmanları Derneği’nin (ATUDER) düzenlediği 6. Acil Tıp Okulu (ATOK) “Acilde Sık Karşılaşılan Vakalar ve Ölümcül Tanılar” 13-15 Aralık 2013 tarihlerinde Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaklaşık 170 katılımcının iştiraki ile başarı ile gerçekleştirilmiştir.

 

6. ATOK’ta Ankara Acilcilerinin isteği üzerine “Acilde Sık Karşılaşılan Vakalar ve Ölümcül Tanılar” konuşuldu. Eğitimin sürdüğü 3 gün boyunca Ankara’da en soğuk kış günlerinin yaşanmasına rağmen katılımcılar son ana kadar eğitimleri büyük bir ilgiyle takip ettiler.

 

Pratik uygulamaları ise 4 salonda gerçekleştirildi. İlk salonda Temel, İleri, Cerrahi ve Alternatif havayolları maketler üzerinde gösterildi. Ayrıca katılımcılar maketler üzerinden perikardiyosentez, krikotretomi ve göğüs tüpü uygulama imkanı buldular. Salon 2’de ventilatör cihazları üzerinde invaziv ve non invaziv mekanik ventilasyon uygulamaları yapıldı. Katılımcılar salon 3’de temel ve ileri kardiyak yaşam desteğini maketler üzerinde uygulamalı yaptılar. Yine salon 3’de defibrilatör, otomatik eksternal defibrilatör ve transkutanöz pace’in nasıl kullanıldığı cihazlar ve maketler üzerinde öğrenildi. Salon 4’de ise USG pratiği yapıldı.

 

6.ATOK’un açılışına Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof.Dr.Ali Coşkun, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Nurettin Karaoğlanoğlu ve Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Alper’de katıldı. Açılışta Prof. Dr. Ali Coşkun kısa bir sunum yaptıktan sonra katılımcıların sorularını yanıtladı.

 

6. ATOK’ta eğitimlerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen;

Başta dernek başkanımız ve sempozyum başkanımız Sayın Prof. Dr. Başar CANDER’e, Acil Tıp Okul Müdürü ve sempozyum başkanı Sayın Doç. Dr. Selahattin KIYAN’a, sempozyum başkanı Sayın Doç.Dr. Seda ÖZKAN’a;

Organizasyon komitesinde yer alan Sayın Doç.Dr. Evvah Karakılıç’a ve ATOK Müdür yardımcısı Doç.Dr.İsmet PARLAK’a teşekkür ederiz..

Ayrıca değerli vakitlerini, bilgi ve deneyimlerini bizimle paylaşan 1 günlüğüne dahi bizi kırmayıp soğuk ve karlı kış günlerinde uzak yerlerden gelerek çok değerli bilgi ve deneyimlerini bizimle paylaşan hocalarımızdan;

Prof. Dr. İbrahim İKİZCELİ,

Doç.Dr. Salim SATAR,

Doç. Dr. A.Sadık GİRİŞGİN

Doç.Dr. Yusuf YÜRÜMEZ

Doç.Dr. Yücel YAVUZ

Doç.Dr. Polat DURUKAN

Doç. Dr. Behçet AL

Doç. Dr. Mustafa YILDIZ

Doç. Dr. Cemil KAVALCI

Doç. Dr. Yunsur ÇEVİK

Doç. Dr. Murat DURUSU

Doç. Dr. Nalan METİN AKSU

Doç. Dr. Meltem AKKAŞ

Yrd. Doç. Dr. Mehmet KARAMERCAN

Uzm. Dr. Yusuf Ali ALTUNCI

Uzm. Dr. Fevzi YILMAZ

Uzm. Dr. Müge GÜLEN

Uzm. Dr. Ömer SALT

Uzm. Dr. Fatih BÜYÜKCAM ‘a teşekkür ederiz…


6. ATOK Sunumlarına ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

http://www.atuder.org.tr/dokumanKongreListe.aspx?dokumanListeID=37

 

6. ATOK Fotoğraflar için aşağıdaki linki tıklayınız.

http://www.atuder.org.tr/galeriDetay.aspx?albumID=62

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ