ATUDER den Kıbrıs Çıkarması

17.03.2014

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi ve ATUDER iş birliğinde düzenlenen Kuzey Kıbrıs Acil Tıp Günleri kapsamındaki Acil Tıp Hasta Yönetimi Sempozyumu 28  Şubat - 1 Mart 2014 tarihlerinde YDÜ Kütüphanesi 4. Salonunda beklentilerin çok çok üstündeki bir katılım ile gerçekleşti.

Kuzey Kıbrıs'lı acilciler ve acil tıbbı tanımak isteyen sağlık profesyonelleri, tıp fakültesi, hemşirelik ve paramedik okulu öğrencilerinin katılımları ile 440 ı aşan kayıt sayısına ulaşıldı. Bu sayı, Kuzey Kıbrıs'ta acil tıbba olan ilginin ve branşımız hakkında bilgi edinme isteğinin ne kadar üst düzeyde olduğunu gösterdi. 
 
Katılım sayısı kadar, salonda ayakta ve merdivenlerde ders dinlemek durumunda kalan katılımcılar dikkat çekiciydi. Bu ilginin son oturuma kadar devam etmesi hem sempozyum organizasyon komitesini hem de sunumları yapan hocalarımızı çok memnun etti.
 
Bu sempozyumun gerçekleşmesinde TC Lefkoşa Büyükeliçiliği, Yakın Doğu Üniversitesi Rektörlüğü ve YDÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı, YDÜ Hastanesi Başhekimliği büyük bir destek ve katkı sağladı. 
 
Ortaya koyduğu iş birliği ve destek ile ATUDER ise sempozyuma can verdi ve Ada'ya adeta bir çıkarma yaptı. Prof Dr Başar Cander ve ATUDER yönetim kurulunun yanı sıra sempozyuma davet edilen akademisyenler bilgi ve tecrübelerini Kıbrıs'lı acilciler ile paylaştı.
 
Sempozyum organizasyon  komitesinde yer alan Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ergin, ATU Dr Semra Aslay, ATU Dr Şadiye Emircan, PM Dağhan Aylanç ve YDÜ Paramedik okulu öğrencileri ise çok başarılı bir sempozyuma imza attı. 
 
440'ı geçen katılımcı sayısı ile ATUDER'in düzenlediği sempozyumlar arasında Kuzey Kıbrıs Acil Tıp Günleri ayrı bir noktada yer aldı. İleride düzenlenmesi planlanan diğer organizasyonlar içinde bu sempozyum hem Yakın Doğu Üniversitesinin hem ATUDER'in isteğini ve cesaretini pekiştirdi.
 
ATUDER YK Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, YK Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sadık Girişgin, Genel Sekreter Doç. Dr. Mustafa Yıldız ve Resüssitasyon Çalışma Grubu Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Gül'ün KKTC Sağlık Bakanı Dr. Ahmet Gülleyi ziyareti etti. Ada'da son günlerde gündemde olan acil sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesi konusunda iş birliği yapılmasına kararı verildi. İlerleyen sürece katkı sağlanması için ATUDER olarak yardımcı olmaya hazır olunduğu bildirildi.
 
Sempozyumun ardından ise Türkiye'den gelen konuşmacılar Lefkoşa ve Girne turu ile KKTC yi daha yakından tanıma ve gezme şansı buldular. 
 
Kuzey Kıbrıs Acil Tıp Günleri çatısı altında Yakın Doğu Üniversitesi ve ATUDER iş birliği, acil tıp alanında yeni organizasyonlar ile KKTC de acil sağlık hizmetlerinin daha kaliteli duruma gelmesine katkıda bulunmaya devam edecekler.
 
 
 
  
 
 
 
website go read
why women cheat with married men read how to cheat wife
my wife cheated now what click here why men cheat on beautiful women
my wife cheated now what online why men cheat on beautiful women
my wife cheated now what click here why men cheat on beautiful women
will my husband cheat wives who cheat married cheaters
YAZARLAR


AYIN MAKALESİ