42. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu (İ.K.Y.D) Erzurum'da başladı.

5.04.2014

 İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursları( CPR - ACSL), T.C Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ve sertifikalı programlardır. Devam zorunluluğu olan, iki günlük hem teorik, hem de maket başı pratik eğitimleri olan ve  kursun sonunda yapılan sınavda, sadece başarılı olanlara sertifika verilen bir programdır.

İleri Kardiyak Yaşam Desteği (İKYD) kursunda, temel yaşam desteği uygulamaları, ritm tanıma, hava yolu uygulamaları, EKG değerlendirme, video laringoskop, otomatik eksternal defibrilatör uygulamaları, senaryolarla uygulamalar yapılmıştır.

Bu kursun hedefi; 2010 yeni Resüsitasyon Kılavuz kurallarına uygun olarak başarılı resüsitasyon yönteminin ve yeni bilgilerin paylaşılmasını ve yaşama şansı olan hastalara müdahale ile sağkalım oranlarını artırmaktır.

42. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu 05 Nisan 2014 tarihinde Erzurum'da , Atatürk Üniversitesi'nde,  Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu Üyesi ve İ.K.Y.D kurs direktörü Sayın Doç. Dr. Zeynep ÇAKIR'ın evsahipliğinde ve yönetiminde 40 kişilik bir kursiyer grubu ile başladı.

Organizasyonu üstlenen GENX Kongre Organizasyon firmasına teşekkür ederiz.

Tüm katılımcılara ve Eğitmenlere başarılar dileriz.

Acil Tıp Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu.

Fotoğraflar için tıklayınız.

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ