Akademik Acil Tıp Dergisi (AATD) Baş editörü Prof. Dr. Cuma YILDIRIM'ın AATD Aralık 2014 sayısı önsözü

10.12.2014

Merhabalar,

Yeni bir sayı ile yine birlikteyiz. Her yeni sayı yeni bir soluk, yeni bir heyecan bizim için. Yine ülkenin dört bir yanından birçok bilim insanının el emeği, göz nuru, alın teri, uykusuzluğu ve heyecanı olan yeni makalelerle sizlerleyiz. Yine yurt dışından Kore’den, Çin’den ve İran’dan makalelerimiz var.  Travma, zehirlenme, radyoloji, pediyatrik acil, eğitim, akut koroner sendromlar, acil serviste ultrasonografi kullanımı, felaket tıbbı gibi konularda araştırmaları bu sayıya aldık. Ayrıca bir de toplantı raporumuz var.

Bu yıl dergi olarak tam bir değişim ve dönüşüm yılı oldu. Bu sayımızla birlikte bu yılki dört sayımız İngilizce yayınlanmış oldu. Hem yazar arkadaşlar hem de hakem arkadaşların bu konuda verdikleri destekler gerçekten bizim için önemli idi. Yayın sırası bekleyen ve Türkçe kabul edilmiş çok az yazımız kaldı. Bunların yayın sıralaması 2015 yılı içinde tamamlanıyor. Bu nedenle çevirisi yapılmamış makaleler için yazar arkadaşlardan yardım ve anlayış bekliyoruz.

***
Dergicilik maliyetli iş. Bu maliyet web, dizgi, baskı ve dağıtım gibi kalemlerden kaynaklanıyor (Yanlış anlaşılmasın yayın kurulu, bilimsel komite ya da hakem heyetinin bu işten herhangi bir geliri yok).  Bu nedenle dergilerin yaşaması için ekonomik olarak desteklenmesi gerekiyor. Bu konuda ülkemizde yayın hayatına başlayan ve ekonomik nedenlerle kısa sürede yayın hayatına veda eden tıp dergileri mevcut. Dergimiz Acil Tıp Uzmanları Derneği’nin bilimsel yayın organı olduğundan bu tür giderleri dernek tarafından karşılanmaktadır.

***
2015 yılının tüm meslektaşlarımıza sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, iyi çalışmalar diliyorum.

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ