Kapadokya Toksikoloji Sempozyumu

www.kapatoks.com

Davet Mektubu

Saygıdeğer Meslektaşlarımız, Çok yakın bir zamanda ani bir trafik kazası sonucu aramızdan ayrılan Dokuz Eylül Üniversitesi 2. Rektörü Sayın Prof. Dr. Namık Çevik’ in öncülüğünde, ülkemizde 1993 yılında kurulan Acil Tıp Uzmanlığı bu yıl 25. yılını tamamladı. Her ne kadar kuruluş aşamasının sancıları ve her geçen gün daha da artan acil servis kalabalığı gibi problemlerle karşı karşıya olsak da 25 yılda Acil Tıbbın Dünyada en geliştiği ülkelerden biri olmak bizler için son derece gurur vericidir. Acil tıbbın dünyadaki önemli isimleri Türkiye’ yi Acil Tıp alanında en önde gelen ülkeler arasında konumlandırmaktadır. Hizmet verilen hasta sayısı ve hasta bakım kalitesi göz önünde bulundurulduğunda da bu övgüye layık olduğumuz ortaya çıkmaktadır.

Bu kadar hızlı büyüyen bir tıpta uzmanlık dalının yan dalları veya bilim dallarının olmaması da elbette ki düşünülemez. Nitekim Acil Tıbbın ” Klinik Toksikoloji ” alanındaki ilk bilim dalı programı T.C. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Anabilim Dalı’ nda2017 yılında kuruldu. Zehirlenmeler nedeniyle her yıl yüzbinlerce insan hayatını kaybetmekte, bir o kadar insan da kalıcı fiziksel veya ruhsal hasar gözlenmektedir. Durum böyle olunca zehirlenmeler alanında atılacak her adımın ve her bir gelişmenin binlerce insanın sağlığına katkı sağlayacağı unutulmamalıdır. Acil Tıp Uzmanları Derneği’nin bünyesindeki Zehirlenme Çalışma Grubu (ZÇG) da faaliyetlerine aralıksız olarak devam etmektedir. Bu kapsamda ilkini 2017 yılında yaptığımız, büyük bir katılım ve ilgiyle izlenen Kapadokya Toksikoloji Sempozyumu (KAPATOKS)’nun ikincisini 21-23 Eylül 2018 tarihleri arasında Kapadokya’nın Ortahisar beldesinde yer alan Ramada Cappadocia’da siz değerli meslektaşlarımızın katılımıyla gerçekleştirmeyi planlamaktayız. Bu yılki sempozyumumuz T.C. Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve Acil Tıp Uzmanları Derneği’nin işbirliği içerisinde gerçekleşecektir.

Geçen yıl olduğu gibi oldukça zengin bir kültürel ve sosyal programın sizleri beklediği sempozyumumuzun bilimsel programında önemli değişiklikler yaptık. Ülkemizde ve dünyada önemli bir yenilik olarak ön plana çıkacak olan toksikoloji kursunu (EKG modülü, İnvaziv girişimler, Antidotlar, USG Modülü, Kan Gazı Modülü ve ECMO modülü’nü içeren pratik eğitimlerle birlikte ) bilimsel programımıza entegre ettik. Bu sayede her düzeydeki acil tıp hekimi yeni bilgiler öğrenebileceği, mevcut bilgilerini güncelleyebileceği ve pratik yaklaşım becerisi kazanabileceği kurslara herhangi bir ek ücret ödemeden KAPATOKS 2018’de katılabilecek. Ayrıca bilimsel program saatlerinde yapmış olduğumuz düzenlemeyle de kursa katılan hekim arkadaşlarımız ana salondaki sunumları da eksiksiz olarak takip etme fırsatını yakalayacak. Sizleri de bu bilgi ve kültür şöleninde aramızda görmekten dolayı büyük mutluluk duyacağız.

Saygılarımızla Sempozyum Başkanları

• Acil Yoğun Bakım Kursu
  • 20th Annual Conference of Society for Emergency Medicine India ( SEMI )
  • Acil Tıp Okulu(ATOK)  Temel EKG Kursu  Samsun