Mekanik Ventilasyon Kursu Erzurum genel bir değerlendirme.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER)’in Yoğun Bakım Çalışma Gurubu, 24 Aralık 2016 tarihinde, Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp A.D ile birlikte Mekanik Ventilasyon Kursu düzenledi. Bu kursumuza ağırlıklı Erzurum ilimiz olmak üzere Rize ve Tekirdağ illerimizden gelen 11 Acil Tıp Uzmanı, 22 Acil Tıp Asistanı, 9 Dahiliye Asistanı olmak üzere toplam 42 hekim katıldı.

Kursumuz için belirlemiş olduğumuz 30 kişilik katılım sınırlaması yoğun ilgi sebebiyle 40’lı rakamlara ulaştı. Kursumuzun amacı, mekanik ventilasyonun temel teorik ve pratik eğitimini başarılı bir şekilde katılımcılara sunmaktır.

Bu kursa sabahtan öğleye kadar olan oturumlarda , Mekanik Ventilasyonun Genel İlkeleri ve Solunum Modları, İnvaziv Mekanik Ventilasyon, Noninvaziv Mekanik Ventilasyon, Mekanik Ventilasyonun Sonlandırılması ( Weaning ), Mekanik Ventilasyon ve Sedasyon konuları anlatıldı.

Öğleden sonraki oturumlarda ise; İnvaziv ve Noninvaziv Mekanik Ventilasyon Modları, Hasta Tiplerine Göre İnvaziv ve Noninvaziv Mekanik Ventilasyon Uygulamaları, Kan Gazlarına Göre Mekanik Ventilasyon Ayarları, Weaning Yöntemleri ve Uygulamaları konuları  cihaz başında pratik eğitimleri yapıldı.

Katılımcılar kurs sonrasında bizlerle memnuniyetlerini paylaşırken kursun yoğun bakımın diğer unsurlarını da içine alacak şekilde genişletilmesi talebini ilettiler. Yapılan değerlendirmeler sonrasında bu kursu “ Yoğun Bakım Kursu “ şekilde yapılmasına karar verildi.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu olarak,

Mekanik Ventilasyon Kursumuzun düzenlemesinde büyük desteği olan ve mükemmel misafirperverliklerinden dolayı Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zeynep ÇAKIR’a, diğer öğretim üyesi arkadaşlarımıza, asistanlarımıza, Yoğun Bakım Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Başar CANDER’e , Doç. Dr. Yavuz KATIRCI’ya, Uzm. Dr. Yahya Kemal GÜNAYDIN’a, teşekkür ederiz.

Mekanik Ventilasyon Kursu Fotoğraflarına bakmak için tıklayınız.

• Acil Yoğun Bakım Kursu
  • 20th Annual Conference of Society for Emergency Medicine India ( SEMI )
  • Acil Tıp Okulu(ATOK)  Temel EKG Kursu  Samsun
  • Malatya Acil Tıp Günleri Resusitasyon