Acil Kritik Yoğun Bakım Kursu 3 - 4 Mayıs 2019 Ankara genel bir değerlendirme

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yoğun Bakım Çalışma Grubu’nun eğitim faaliyetleri kapsamında düzenlenmekte olan “ Acil Kritik Yoğun Bakım ” kursumuzu, 3 - 4 Mayıs 2019 tarihlerinde Sağlık Bakanlığı Ankara Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirdik.

ATUDER ve Sağlık Bakanlığı Ankara Şehir Hastanesi’nin katkılarıyla organize edilen bu kursumuza Ankara, Kayseri, Afyon, Bartın, Trabzon, Tokat gibi birçok ilden ve birçok farklı branştan toplam 39 kursiyer katılmıştır. Kursiyerlerimize temel yoğun bakım ve mekanik ventilasyon konularında hem teorik bilgiler verilmiş hem de ayrıntılı pratik uygulamalar yapılmıştır.

Son derece olumlu ve bilimsel bir ortamda gerçekleşen kursumuza ev sahipliği yapan Sağlık Bakanlığı Ankara Şehir Hastanesi’ne, Başhekim Op.Dr. Aziz Ahmet SUREL’e, Başhekim Yard. Uzm. Dr. Bülent GÜNGÖRER’e ve kursumuzun açılışına gelerek bizleri onurlandıran Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Semih KORKUT’a sonsuz teşekkür ederiz.

Ayrıca bu kursu artık bir marka haline getiren Acil Tıp Uzmanları Derneği Yoğun Bakım Çalışma Grubu’nun değerli ve özverili eğitmenlerine verdikleri destek ve çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.

Kursumuza hedeflenmiş sıcaklık yönetimi – teröpatik hipotermi cihazı ile katılarak destek veren Vygon medikal firmasına, mekanik ventilatör cihazı desteği sağlayan Ertunç Özcan ve Drager firmalarına ve TERASON USG grubuna teşekkür ederiz.
Acil Tıp Uzmanları Derneği’nin düzenlemiş olduğu  her bilimsel etkinlikte olduğu gibi, bütün sekreterya hizmetlerinin altından başarıyla çıkan, büyük bir özveriyle çalışan dernek sekreterimiz Menderes HAZIR’a çok teşekkür ederiz.

Yoğun Bakım Çalışma Grubu adına Doç. Dr. Y. Kemal GÜNAYDIN

• First International POCUS Course in  SAUDI Arabia