Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Başar CANDER'den açıklama.

10.03.2015

Başkanımızdan Açıklama

ATUDER uzun yıllardan beri her platformda Acil Tıp için en iyisini yapmak yolunda giderek büyüyen bir ivmeyle çalışmalarına devam etmekte, tıp camiasının adeta parlayan bir yıldızı gibi ülkemizdeki diğer STK lara örnek olmaktadır. Önümüzde 3 kongreyi bir arada yapacağımız çok önemli bir süreç vardır. Bu kongrede 20 ülke temsilcileri ve dernek başkanları aramızda olacaklardır. Ayrıca birçok uğraş sonunda Acil Tıp için çok önemli bir isim olan Sayın Brugada ve Ülkemizin medarı iftiharı Sayın Prof Dr. Gazi Yaşargil’i kongremize getiriyoruz. Yıllardır yönetimde olan ekip olarak bu büyük başarıları birlikte çalışmaya ve söylemden çok eylemde bulunmaya borçluyuz. Yönetim olarak odaklandığımız konu her zaman olduğu gibi öncelikle aktivasyonlarımızın başarısıdır.

Bildiğiniz gibi maalesef bu kongrelerimize bilimsel katkı sunması gereken, başarısı için çalışması gereken bazı üyelerimiz ise kongreyle değil genel kurulla ve seçimlerle ilgilenmektedirler. Tüm demokrasilerde özellikle STK’larda önce dernek aktivasyonlarına katkı vereceksiniz sonra yönetmeye talip olacaksınız. Bilimsel derslere girmeyip salonlarda kulis ve dedikodu yapılarak yönetime talip olunmaz.

Yönetim olarak görevimiz, süremiz dolduğunda başarılı bir genel kurulu selim bir şekilde gerçekleştirmektir. Ancak ATUDER’in göz kamaştırıcı konumu bazı kesimlerde farklı arayışlara neden olmuş, ATUDER kuruluş felsefesine ve politikalarına aykırı mecralar oluşturulmuş ve maalesef 15 yıllık büyük çalışmaların üstü çizilmek pahasına farklı yollara girilmiştir. Bu kişilerin başkanlık yolunu açmış olmam sorumluluk bilincimi artırmaktadır. Kongre sürecini olumsuz etkilemesine asla izin vermeyeceğimiz bu sürecin bazı kişilerin ihtiras ve egolarına feda edilmesine göz yummayacak, demokrasiden taviz vermeyecek ve bu konuda oluşturulan tüm komploları bertaraf edecek azim ve kararlılıkla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dik duruyoruz ve eğilmiyoruz. Bu süreçteki teveccühünüz bize güç katmıştır. Bundan sonra da birlikte daha güçlü işbirliğiyle zirveye tırmanmaya devam edeceğiz. Genel kurulumuzda üyelerimizin talepleri doğrultusunda her türlü öneriler dikkate alınacak, demokratik ortamda hak hukuk ilkelerine bağlı kalınarak huzurlu bir ortam oluşturulacaktır. Üyelerimiz müsterih olsunlar. Bu süreçten ATUDER’in zararlı çıkmaması için tüm tedbirler alınmıştır. Biz çalışalım başkaları dedikodu yapsın. Başarı dernek için gerçekten çalışanların; Zafer inananların olacaktır.

Tüm Üyelerimize sevgi ve saygıyla duyurulur

ATUDER YK Başkanı

Prof. Dr. Başar Cander

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ