Yoğun Bakım Kursu Ankara genel bir değerlendirme.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER)’in Yoğun Bakım Çalışma Gurubu, 10-11 Şubat 2017 tarihinde, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği ile birlikte Yoğun Bakım Kursu düzenledi. Bu kursumuza ülkemizin değişik illerinden gelen 22 Acil Tıp Uzmanı, 24 Acil Tıp Asistanı ve diğer branşlardan 7 kişi olmak üzere toplam 53 hekim katıldı. Kursumuz için belirlemiş olduğumuz 40 kişilik katılım sınırlaması yoğun ilgi sebebiyle 50’li rakamlara ulaştı. Kursumuzun amacı, yoğun bakım bilim dalının ve acil kritik yoğun bakım çalışma prensiplerinin temel teorik ve pratik eğitimini başarılı bir şekilde katılımcılara sunmak olup amaçlarımız doğrultusunda başarılı bir kurs düzenlendi.

Bu kursta 2 gün boyunca sabahtan öğleye kadar olan oturumlarda teorik eğitimlere ağırlık verilmiş olup, yoğun bakımda hasta takibi, order düzenlenmesi, septik şok ve kardiyak arrest hastalarının yoğun bakım takip ve tedavisi, yoğun bakımda sıvı-elektrolit ve beslenme tedavileri, kan gazlarının değerlendirilmesi, teröpatik hipotermi, yoğun bakımda invaziv girişimler ve usg kullanımı, mekanik ventilasyonun genel ilkeleri ve solunum modları, invaziv mekanik ventilasyon, noninvaziv mekanik ventilasyon, mekanik ventilasyonun sonlandırılması ( weaning ) ve sedasyon konuları anlatıldı. Öğleden sonra ki bölümde ise katılımcılar 3 gruba ayrılarak cihazlar eşliğinde ve yuvarlak masa toplantıları şeklinde bu konuların pratik eğitimi yapıldı. Katılımcılar kurs sonrasında bizlerle memnuniyetlerini paylaşırken kursun tüm Türkiye’ye yayılması gerektiğini ve daha sık yapılması dileklerini ilettiler.

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu olarak,Yoğun Bakım Kursumuzun düzenlemesinde büyük desteği olan Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç.Dr. Recep PEKCİCİ ve tüm ekibine, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniğine, Yoğun Bakım Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Başar CANDER’e, Prof.Dr. Mehmet GÜL’e, Doç. Dr. Ramazan KÖYLÜ’ye, Doç. Dr. Mehmet OKUMUŞ’a, Doç. Dr. Erol ÜNLÜER’e, Doç. Dr. Yavuz KATIRCI’ya, Uzm. Dr. Yahya Kemal GÜNAYDIN’a, Uzm. Dr. Bora ÇEKMEN’e, Uzm. Dr. Dilber ÜÇÖZ KOCAŞABAN’a ve sponsorlarımız BARD MEDICAL ve ERTUNÇ ÖZCAN’a teşekkür ederiz.

Fotoğraflar için tıklayınız.

Sunumlar için Tıklayınız

• Acil Yoğun Bakım Kursu
  • 20th Annual Conference of Society for Emergency Medicine India ( SEMI )