Acil Yoğun Bakım Kursu 26 - 27 Ocak 2018 İstanbul genel bir değerlendirme

Acil Tıp Uzmanları Derneği Yoğun Bakım Çalışma Grubu’nun eğitim faaliyetleri kapsamında düzenlenmekte olan “Yoğun Bakım” kursumuzu, 26-27 Ocak 2018 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirdik. ATUDER ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği’nin katkılarıyla organize edilen bu kursumuza başta İstanbul olmak üzere Bursa, Kocaeli, Sakarya, Kıbrıs, Edirne, İzmir, Niğde gibi yurdun çeşitli illerinden iştirak eden başta Acil Tıp Uzmanı ve Acil Tıp Asistanı olmak üzere Dahiliye ve Anestezi branşlarından da toplam 51 kursiyer hekim katılmıştır.

Daha önceki kurslarımızdan farklı olarak bu kursumuzda başlattığımız yeni bir uygulama ile Acil Tıp Uzmanları Derneği Yoğun Bakım Çalışma Grubu tarafından yazılan “ Acil Yoğun Bakım Kurs Notları Kitabımız “ kursiyerlere verilmiştir. Kurstan 15 gün önce kitap kursiyerlere ulaştırılmış ve kurstan önce konuları okuyarak gelmeleri sağlanmıştır. Bu uygulamamız kursiyerler tarafından büyük bir beğeni ile karşılanmıştır.

Acil tıp ile yoğun bakım bilim dallarının birbirinden ayrılamaz ve birbirlerini tamamlayan bilim dalları olduğuna olan inancımızla, kritik hasta bakımında acil tıbbın önemini ve konumunu daha ileriye taşımak, artık miadına gelmiş ve doğumu kaçınılmaz olan acil tıp yan dallarının arasında Amerika ve Kanada gibi  gelişmiş ülkelerde olduğu gibi “Yoğun Bakım Yan Dalını” da görmek en büyük beklentimiz ve hedefimizdir. İşte bu hedefler ve beklentiler doğrultusunda gerçekleştirilen ve oldukça ilgi gören yoğun bakım kursumuzda, başta mekanik ventilasyon uygulamaları olmak üzere kritik hasta takip ve tedavisinde gereken temel ve ileri düzey uygulamaları hem teorik hem de pratik olarak pekiştirme fırsatını yakaladık.  Katılan kursiyerlerin çok olumlu geri dönüş bildirimleri bizleri fazlasıyla mutlu etmiş ve geleceğe daha büyük umutlarla bakmamızı sağlamıştır. Buradan hepsine ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliriz.

Bu kursa ev sahipliği yapan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği’ne ve bu kursun giderek daha da büyümesini sağlayan Acil Tıp Uzmanları Derneği Yoğun Bakım Çalışma Grubu’nun değerli ve özverili eğitmenlerine sonsuz teşekkür ederiz.

Ayrıca kursumuzda bizden desteklerini esirgemeyen başta Abbott firması olmak üzere, Fisher Paykel ve Ertunç Özcan firmalarına teşekkür ederiz.

Acil Tıp Uzmanları Derneği’nin düzenlemiş olduğu  her bilimsel etkinlikte olduğu gibi, bütün sekreterya hizmetlerinin altından başarıyla çıkan, büyük bir özveriyle çalışan dernek sekreterimiz Menderes HAZIR’a çok teşekkür ederiz.

Yoğun Bakım Çalışma Grubu adına Doç. Dr. Y. Kemal GÜNAYDIN

Fotoğraflara bakmak için tıklayınız.

• Poınt of Care Ultrasound Course MISIR
  • Temel EKG Kursu KONYA
  • Temel EKG Kursu SAMSUN
  • 15. Ulusal Acil Tıp Kongresi,  6.Intercontinental Emergency Medicine Congress, 6. Internatioanal Critical Care and Emergency Medicine Congress