Dünya Acil Tıp Kongresi’nde, Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Başkanı Prof. Dr. Başar CANDER'e büyük ödül verildi.

Çok Kıymetli Acil Tıp Meslektaşlarımız

2017 Nisan ayında Özbekistan Acil Tıp Hizmetinin başlatılması, gelişmesi ve takviye edilmesi için Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Özbekistan Sağlık Bakan Vekili Prof. Dr. A.M. Khadjibaev tarafından Özbekistan'a davet edilmişti. ATUDER Başkanı Prof. Dr. Başar CANDER başkanlığında ATUDER’den bir heyet bu kıymetli davete icabet edip Özbekistan'a gitmişti. Heyet doğrudan Özbekistan Sağlık Bakan Vekili Prof. Dr. A.M. Khadjibaev tarafından karşılanmış ve misafir edilmişti. ATUDER ile Özbekistan Sağlık Bakanlığı arasında Acil Tıp Sağlık hizmetleri için protokoller imzalanmıştı. Bu protokoller çerçevesinde ATUDER ve Özbekistan Sağlık Bakanlığı arasında önemli mesafeler kat edildi.

13-15 Eylül tarihleri arasında Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te Uluslararası Acil Tıbbi Kongresi düzenlendi. Dört yılda bir düzenlenen bu uluslararası büyük organizasyona dünyanın her yerinden başta Amerika Rusya Almanya olmak üzere birçok ülkeden Acil Tıp Camiasından yüze yakın konuşmacı katılmıştır. ATUDER Başkanı Sayın Prof. Dr. Başar Cander bu kongreye özel olarak davet edildi ve kendisine Özbekistan ve dünyada Acil Tıp gelişimine katkıları ve liderlik rolü için Özbekistan Sağlık Bakanlığı ve Özbekistan Acil Tıp Derneği tarafından Onur Madalyası takdim edildi ve Özbekistan Acil Tıp Emeritus Profesörlük unvanı verildi.

En yüksek nişan olan bu madalya daha önce Türkiye’den sadece Prof. Dr. Mehmet Haberal’a verilmiştirBu kongrede Türkiye'nin acil tıp konusundaki liderlik rolü ortaya konmuş ve Türkiye Rusya Özbekistan arasında dünya Acil Tıbbının gelişimi için ortak çalışma protokolü imzalanmıştır. Türkiye Rusya Özbekistan ve diğer katılan ülkeler arasında Acil Tıp Eğitim Programları ortak yürütülecek ve asistan değişim programları sağlanacaktır. Bu proje ATUDER Başkanı Prof. Dr. Başar Cander, Özbekistan Sağlık Bakan Vekili Prof. Dr. A.M. Khadjibaev ve St. Petersburg Üniversitesi rektörlüğü tarafından imzalanmıştır.

Bu kıymetli ödülü Türkiye adına alan ATUDER Başkanımız Sayın Prof. Dr. Başar CANDER Hocamızı tebrik ediyoruz. Durmak bilmeyen bir enerjisi ile hem ülkemizde hem de dünyada Acil Tıp adına çok değerli hizmetler vermekte ve projeler üretmektedir.

Dünya ATUDER’i yakında takip ediyor. Yakında ATUDER’in ismi dünyanın başka bölgelerinde de duyulacaktır.

Bu güzel gelişmeyi Acil Tıp Camiasına saygı ile duyuyoruz.

ATUDER

Video için tıklayınız.

• Poınt of Care Ultrasound Course MISIR
  • Temel EKG Kursu KONYA