3.Uluslararası Acil Tıp ve Aile Hekimliği Sempozyumu ardından

12.12.2018

Değerli Acil Tıp Ailemiz  merhaba!

Geçtiğimiz hafta sonu  çok önemli bir organizasyonu gerçekleştirdik.  “3.Uluslararası Acil Tıp ve Aile Hekimliği Sempozyumu "Acil’de genel yaklaşımlar" temasında yurtiçi ve yurt dışından yüzlerce katılımcı ile KKTC’de bir araya geldik. Balkanlardan Azerbaycan Gürcistan, Kıbrıs’tan katılan konuşmacı hocalarımızın sunumları dolu salonlarda zevkle dinlendi.

Alanında yetkin birçok Acil Tıpçının konuşmacı olduğu; interaktif sunumlarla katılımcılarının gerçek anlamda bilgi şölenine çevirdiği bir sempozyum ortaya çıktı. Sözel sunumlarının geç saatlere kadar devam ettiği birçok kaliteli çalışma bildirisi de dinleyicilerle buluşturuldu.

  • Güzel dostluklara köprü kuran bu sempozyumda birkaç hususa değinmek belki de daha çok ifade edecektir söylemek istediklerimi.
  • Sempozyum boyunca iki ayrı salonda interaktif sunumlar
  • Pozitif geri bildirimleri olan birebir uygulamanın yaptırıldığı yaşam desteği kurslarıDolu salonlarda sözlü bildiri sunumları
  • Türkiye’nin güçlü sesi EGE ve Kıbrıs’ın en güçlü seslerinden ELVAN gala gecemizde   misafirlerimize unutamayacakları bir sempozyum yaşattı.

Bu organizasyon için çok büyük emek harcayan, herkesle birebir ilgilenerek müthiş özenli bir sempozyum alanı oluşturan Ethicon Firması yetkilerine ve tabii ki... paydaşım Doç. Dr. Kenan Ahmet TÜRKDOĞAN hocama ve organizasyon komitesine;  özür dileyerek unuttuğum ama katkı sağladığını bildiğim herkese; sempozyuma gelerek fikirlerini beyan eden sevgili meslektaşlarımaO sıcacık güler yüzleriyle, hoş sohbetleriyle ta yüreklerimize dokunan değerli dostlara ve de Türk ve dünya acil tıbbının duayenlerinden YK Başkanımız Prof. Dr. Başar CANDER hocamıza sempozyumumuzu unutulmaz kıldıkları için teşekkür ederim.

Mevlana hepimiz aynı bütünün parçalarıyız ve ancak birlikte varız diyor. Bu camianın mensupları yaşadıkları sıkıntıya rağmen her yıl daha çok çalışıp daha çok üretiyorlar. Gururla ifade etmek isterim ki biz, Türkiye ve Dünya Acil Tıbbına çok önemli katkılar sağlayan örnek bir meslek örgütüyüz. Her türlü güçlüğe rağmen bu onurlu ve dik duruşumuzdan asla taviz vermeden, ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz.

Macaristan 4. Uluslararası Sempozyumunda 21-24 Mart 2019 da görüşmek dileğiyle…

Saygılarımızla

Sempozyum Sekreterliği adına,

Prof. Dr. Hakan OĞUZTÜRK

Fotoğraf albümüne bakmak için tıklayınız.

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ