56. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu ( İKYD ) Genel bir değerlendirme

17.01.2020

56. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu (İKYD) , 04 - 05 Ocak 2020  tarihinde SBÜ Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi İstanbul'da   11 kişilik eğitmen grubu ve Kocaeli, Kırklareli, Adana, Rize, Kütahya, Antalya, Tekirdağ, Balıkesir, Denizli, Kırıkkale, Kahramanmaraş gibi  illerimizden gelen toplam 57 kursiyerin katılımı ile başarıyla gerçekleşti.

İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursları (İKYD), devam zorunluluğu olan, iki günlük hem teorik, hem de maket başı pratik eğitimleri olan ve kursun sonunda yapılan sınavda, sadece başarılı olanlara sertifika verilen bir programdır.  İleri Kardiyak Yaşam Desteği (İKYD) kursunda, temel yaşam desteği uygulamaları, ritm tanıma, hava yolu uygulamaları, EKG değerlendirme, laringoskop, otomatik eksternal  defibrilatör uygulamaları, senaryolarla uygulamalar yapılmıştır.    

Kursun birinci günü, Resusitasyon Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Başar CANDER'in açılış konuşması ile başladı, ardından Kurs Öncesi Değerlendirme Testi yapıldı, sonrasında Temel Yaşam Desteği (teorik eğitim, pratik eğitim),  Havayolu, İleri Kardiyak Yaşam Desteği ve Yenilikler,  Kardiyovasküler Farmakoloji, Myokard Enfarktüsü,  Disritmiler, ölümcül disritmiler ve elektriksel tedavileri ve uygulamalı eğitimlerimiz yapıldı.

Kursun İkinci gününde Yeniden canlandırmada özel durumlar 4 konu başlığı altında anlatıldı. Bunlar Gebelik ,Travma, Astım, Toksikolojik aciller,  anaflaksi, boğulma, Donma, Elektrik ve Yıldırım çarpmasında resusitasyondu. Ek olarak Acilde trombolitik kullanımı hakkında bilgi verildi.

Son olarak da Resusitasyonun etik ve yasal yönü anlatıldı. Daha sonra kursiyerler tek tek uygulama odalarına alınarak sınava tabi tutuldular.  Kurs sonrası son değerlendirme testi uygulandı. Yapılan hesaplamalar sonucunda belli bir baraj puanının üstünde not alanlara başarı belgeleri, altında kalanlara ise katılım belgeleri verildi.

Ardından sertifika töreni ve kapanışa geçildi.  

56. İleri Kardiyak Yaşam Desteği Kursu (İKYD)  gerçekleştirilmesinde başta Acil Tıp Uzmanlar Derneği (ATUDER) Başkanı  Prof. Dr. Başar CANDER olmak üzere ATUDER Başkan Yardımcısı ve kurs direktörümüz  Prof. Dr. Zeynep ÇAKIR'a evsahibimiz SBÜ Kartal Dr. Lütfi KIRDAR Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Dr. Öğrt. Üyesi Avni Uygar SEYHAN ve aşağıda isimleri yazılı tüm eğitimcilerimize teşekkür ederiz. 

Yine ikinci gün öğle arasında Eğitici Eğitimine katılarak belgelerini almaya hak kazanan Uzm. Dr. Burak AYDIN, Dr. Büşra BİLDİK, Dr. Melis DÖRTER, Dr. Bensu BULUT’u da  tebrik ederiz.

Doç. Dr. Özlem BİLİR , Dr. Öğrt. Üyesi Gökhan ERSUNAN, Dr. Öğrt. Üyesi Abdullah Osman KOÇAK,  Uzm. Dr. Serkan DOĞAN, Uzm. Dr. Alev ECEVİZ, Uzm. Dr. Bora ÇEKMEN, Uzm. Dr. Ramazan ÜNAL, Uzm. Dr. Şeref Emre ATİŞ, Uzm. Dr. Utku Murat KALAFAT, Uzm. Dr. Bilge Sultan KAYGI

Ayrıca Kursumuzu ilk üç sırada bitiren kursiyerlerimizi de tebrik ederiz.

 Fotoğraf albümüne bakmak için tıklayınız.

Kursumuza ait Videoyu izlemek için tıklayınız.

Kurs Birincisi Acil Tıp Uzmanı Dr. Nazmiye TANRIKULU İstanbul Silivri Devlet Hastanesi Acil Servisi

Kurs İkincisi Acil Tıp Asistanı  İsmail ATAŞ Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği

Kurs İkincisi Acil Tıp Asistanı Şervan KURT SBÜ. Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Tıp Kliniği

Kurs Üçüncüsü Dr. Melih Bilge Dağdelen DOĞANER Kırklareli Lüleburgaz Devlet Hastanesi Acil Servisi

 

 

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ