Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi 2020 - 2021 Eğitim Öğretim Yılı " Acil Servis Stajında Yılın En Başarılı İntern Doktor " Ödülüne Dr Arvin SADEGHZADEH, Dr Hilal YILMAZ, Dr Oğuz Alp ÇAKIR layık görüldü.

26.07.2021

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) olarak, derneğimizin kuruluş amaçları içerisinde de yer alan ;         

  • Tıp öğrencilerinin acil tıp uzmanlığını seçmelerini desteklemek,    
  • Tüm hekimlerin ve tıp öğrencilerinin temel acil tıp konularında eğitim almalarını teşvik etmek ve eğitim standartlarını belirlemek,  

Bu amacımıza uygun olarak 2007  yılından beri düzenli olarak vermekte olduğumuz "Acil Servis Stajında Yılın En Başarılı İntern Doktor"ödülümüze Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden  Dr Arvin SADEGHZADEH,  Dr Hilal YILMAZ,  Dr Oğuz Alp ÇAKIR layık görüldüler.  Plaketimizi ve belgemizi  mezuniyet töreninde Acil Tıp A.D Başkanı Doç. Dr. Mehmet DOKUR Bey verdi

Derneğimiz tarafından çok önemsenen bu ödülümüzle ilgili olarak, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da gösterdikleri hassasiyetten dolayı, Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığına, Acil Tıp A.D Başkanı Doç. Dr. Doç. Dr. Mehmet DOKUR'a  ve diğer emeği geçen herkese teşekkür ederiz.   

Acil Tıp Uzmanları Derneği (ATUDER) Yönetim Kurulu olarak, Dr Arvin SADEGHZADEH,  Dr Hilal YILMAZ,  Dr Oğuz Alp ÇAKIR 'ı Acil Tıp camiasının yeni bir üyesi olarak görmek dileğiyle tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Aşağıda ödül alan intern doktorlardan Oğuz Alp ÇAKIR'ın görüşlerini okuyabilirsiniz.

Ocak ayında acil tıp stajım için Kanuni Sultan Süleyman Eğitim Araştırma Hastanesi’ne grubumla birlikte gittim. Bizi ilk olarak Başar Cander hoca karşıladı. Stajın içeriğinden ve kendimize katmamız gerekenlerden bahsetti. Sonrasında ekip ile tanıştık. Ardından her birimiz acildeki yerlerimize gittik. Acildeki triyaj çok profesyonel bir şekilde işlemekteydi. Bizi de ekibin bir parçası olarak görerek bulunduğumuz her bölümde bir işin ucundan tutmamıza teşvik ettiler. Yeri geldi hastaları inceledik ve anamnezlerini tekrardan alıp kendimizi geliştirdik, yeri geldi girişimsel işlemler (kan alma, parasentez yapma, entubasyon, dikiş atma vb.) yaptık. Ben bulunduğum ortamlarda elimden geldiğince ekibin içinde olmaya özen gösterdim. Onların her birini dikkatli bir şekilde dinleyerek yapmam gerekenler konusunda bilgilerimi güncel tuttum. Gün içinde Başar hoca ile birlikte yapmış olduğumuz vizitlerde birçok konu hakkında bilgi alışverişi yaptık. Her birimiz bildiğimiz sorulara cevaplar vermeye çalıştık. Eksik olduğumuzu düşündüğümüz anlarda birlikte istişare ederek açığımızı hızlıca kapattık. Tıbbi bilgilerimizi asistan abla ve abilerimizin bizlere anlatmış olduğu güncel konularla pekiştirdik. Orada bulunduğum zaman boyunca tüm bölümlerde mutlaka bir görevim vardı. Hastaneye ulaşımım uzun sürmesine rağmen staj süresince hiçbir anda yorgun olduğumu düşünmedim. Aksine her an aktif ve alert olma hissi beni daha canlı tuttu. Acilin kapısından adım attıktan itibaren orası artık sürpriz bir kutu. Ne ile karşılacağına ancak orada olan kişiler tanık olabilir. Tahmin etmek mümkün değil. Ancak bir hekimin ilk adımda yapması gerekenleri usulüne uygun olarak bilmesi; hastalar, kendisi ve ekibi adına meydana gelebilecek her durumu kolaylaştırıyor. İşte ben staj sürem boyunca Kanuni Sultan Süleyman Eğitim Araştırma Hastanesi’nde en çok bu konuda başarılı bir ekip çalışması olduğuna tanık oldum. Telaş yapmadan doğru adımlarla atılan uygulamaların başarılı sonuçlarını gördüm. Kendimi staj süremi bu kadar güzel iş ahlakına sahip bir ekiple geçirdiğim için çok şanslı hissediyorum. Ben de bir hekim oldum ve inanıyorum ki edindiğim tüm tecrübelerim ilerleyen hayatımda yardıma ihtiyacı olan kişiler için çok faydalı olacak. 2020-2021 eğitim öğretim yılı “Acil Servis Stajında Yılın En Başarılı İntern Doktor Ödülü”nü bana layık gördüğünüz için her birinize teşekkür ederim.

Dr Oğuz Alp ÇAKIR

*****

Dr Arvin Sadeghzadeh'nin Acil Servis görüşü

Acil servis bir intern doktor için eğitim açısından sık karşılaşılan hastalıkların tanısı , tedavisi , yönetimi hakkında birçok noktaya değinen ve tüm tıp branşlarıyla iç içe çalışan anabilim dalıdır. Kendi tecrübeme dayanarak acil servis benim için mesleki hayatımda bilmem ve uygulamam gereken bilgileri bana öğreten, beni mesleki hayata hazırlayan en önemli yer oldu. Acil servis bana teorik bilgi ne kadar çok olursa olsun hasta gören hekimin daima önde olacağını  ve sorumluluk almanın özgüven getireceğini öğretti. Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr. Mehmet Dokur başta olmak üzere tüm Biruni Üniversitesi Acil Servis Ekibine hekim olma yolunda bana kattıkları her şey için teşekkür ederim.
 
Dr Arvin Sadeghzadeh

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ