TÜRK Bilim insanı ilham veren kadın lider seçildi

22.12.2021

Bu yıl 10-19 Aralık 2021 tarihleri arasında Hindistan’da düzenlenen Dünya Akademik Acil Tıp Kongresi (World Academic Congress of Emergency Medicine 2021; WACEM21) kapsamında ilk kez “Akademik Acil Tıp Dünyası Kadın Liderlerini Onurlandırıyor” (Honors Women Liders Across the World of Academic Emergency Medicine) konulu bir sempozyum düzenlendi.

Tüm dünyadan Acil Tıp camiasına yön veren ve liderlik özellikleri olan kadın bilim insanlarının yer aldığı toplantı online olarak gerçekleşti. Ülkemizden de, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp A.D Başkanı ve Acil Tıp Uzmanları Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep GÖKCAN ÇAKIR ilham veren kadın lider seçilerek bu toplantıya katıldı.

Zorluklara rağmen, liderlik etmek, ilham vermek ve dönüştürmek mümkün” sloganından yola çıkarak tüm lider kadınların görüş ve deneyimlerini paylaştığı toplantıda Prof. Dr. ÇAKIR

“Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde dünyaya gelmiş bir kadın olarak, dünyanın farklı yerlerinde yaşayan, farklı din, dil ve ırka mensup kadınlara göre çok daha şanslı olduğumun farkındayım. Benim ülkemdeki kadınlar dünyanın birçok bölgesindeki kadınlardan çok daha önce temel hak ve özgürlüklerini elde ettiler. Yine de hemen hemen tüm toplumlarda olduğu gibi benim ülkemde de kadınlar hala başarmak için erkeklerden daha çok mücadele etmek zorundalar.

Bu zorunluluk onları çoğu zaman daha güçlü kılar. Bu benim içinde böyle… Ayrıca, benim ülkem Türkiye’nin içinde bulunduğu coğrafya sosyal, ekonomik ve kültürel yönden zorlu bir coğrafya… Çatışmalar, savaşlar, göçler, yıkımlar… Dahası toplumsal eşitsizlik sadece kadınları etkilemiyor.  Bu çetin şartlarda en büyük gücüm kadın olmanın ve tabii ki acil tıp alanında bir kadın doktor olmanın bana kattığı artı değerler …Çünkü sizlerin de bildiği gibi, “hayatla ölüm arasındaki ince çizgi” acil tıbbın esas mücadele alanıdır ve ben bu alanda mücadele veren bir kadın lider olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” açıklamasında bulundu.

 

 

YAZARLAR


AYIN MAKALESİ